PUTIN UDARIO NA SAD NIKAD JAČE: Amerikanci će poludeti kad čuju šta im je sasa poručio
Foto: AP / Sergei Chuzavkov

POČEO JE

PUTIN UDARIO NA SAD NIKAD JAČE: Amerikanci će poludeti kad čuju šta im je sasa poručio

Kako je naveo, bio je ubeđen da su na Zapadu posle raspada SSSR-a i dalje bili raspoloženi za uništenje Rusije

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin priznao je da je početkom 2000. naivno tumačio politiku država Zapada prema Rusiji, bez obzira na bogato iskustvo i rad u bezbednosnim strukturama SSSR-a.

Ruski lider je izjavio da je, kao tadašnji obaveštajac FSB-a, verovao da su na Zapadu zapravo navikli da se bore sa Rusijom, imaju stručnjake za to i nemaju gde s njima, pa tako po navici ratuju sa Rusiju. Međutim, kasnije je shvatio da je to bilo naivno gledanje na realnost.

- Bez obzira što sam već 20 godina radio u organima bezbednosti, u Spoljno obaveštajnoj službi SSSR-a. Bez obzira što sam posle bio zamenik gradonačelnika Peterburga, direktor FSB-a, direktor Saveta bezbednosti i čak predsednik vlade neko vreme. Imao sam naivno gledište da ceo svet razume šta se desilo Rusijom, da je postala sasvim druga država, da nema ideološke suprotnosti niti osnova za sukob - objasnio je on.

Kako je naveo, bio je ubeđen da su na Zapadu posle raspada SSSR-a i dalje bili raspoloženi za uništenje Rusije, države sa najvećom teritorijom na svetu i velikim brojem stanovnika ako se uporedi sa evropskim zemljama. Dodao je da kao takva nikome nije ni potrebna.

- Želeli su da podele Rusiju, kako je to predlagao američki političar Zbignjev Bžežinski, na pet delova i da ih potčine sebi, koriste naše resurse, računajući da tako podeljeni nećemo imati pravo glasa i nećemo moći da branimo nacionalne interese, kako ih branimo kako to radi jedinstvena ruska država - zaključio je Putin.

Bonus video

02:52

NIKO U SRBIJI NE ŽELI OBNOVU AUSTROUGARSKE Tenzično u jutarnjem programu Redakcija UŽIVO: Putin je to NAZVAO PRAVIM IMENOM

(Espreso/Alo/Marija Bosiljčić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.