MALOG ALEKSA OTELI MAJKA I DEDA, POLICIJI POSEBNO SUMNJIVA JEDNA STVAR: Klupko počelo polako da se odmotava
Foto: Greater Manchester Police

KAKVA PRIČA

MALOG ALEKSA OTELI MAJKA I DEDA, POLICIJI POSEBNO SUMNJIVA JEDNA STVAR: Klupko počelo polako da se odmotava

Njegova baka i zakonski staratelj, Suzan Karuana, koja je poslednjih šest godina provela ne znajući da li joj je unuk živ

Objavljeno:

Britanska policija pokrenula je potragu za majkom i dedom Aleksa (17) koji je posle šest godina pronađen u Francuskoj.

Aleks Bati iz Oldama u Velikom Mančesteru imao je samo 11 godina kada se 2017. nije vratio sa odmora u Španiji sa svojom majkom Melanije, koja je tada imala 37 godina, i dedom Davidom, tada 58-godišnjakom.

Njegova baka i zakonski staratelj, Suzan Karuana, koja je poslednjih šest godina provela ne znajući da li joj je unuk živ, rekla je pre pet godina da veruje da su njena ćerka Melani i bivši muž Dejvid odveli Aleksa u inostranstvo da vodi "alternativni način života".

U ranim jutarnjim satima u sredu, Aleksa, koji sada ima 17 godina, pronašao je student medicine kako luta planinama u južnoj Francuskoj u blizini Tuluza nakon što je pobegao iz komune koja se nalazi u regionu Arijež u podnožju francuskih Pirineja.

Sada su detektivi iz policije Velikog Mančestera otišli u Francusku u kako bi pronašli Melanie i Dejvida u delu koji je poznat po hipi komunama, teoretičarima zavere, sektama i kultovima. Policajci će ispitati Aleksa i verovatno ga zamoliti da im kaže gde mu je majka i kako da je kontaktiraju.

"Presrećna sam što se vraća kući", rekla je jutros dečakova baka Suzan.

U međuvremenu je britanska policija održala konferenciju nakon što je otkriveno da je dečak pronađen.

"Francuske vlasti se trenutno dobro brinu o njemu. Naš prioritet je da ga vratimo u Veliku Britaniju i vratimo njegovoj porodici što je pre moguće, a očekuje se da će se to dogoditi u narednih nekoliko dana", rekao je pomoćnik šefa policije Kris Sajks na konferenciji za novinare.

On je dodao da će prioritet policije biti da pronađe dečakovu majku i dedu, ali i da utvrdi kako je dečak živeo svih ovih godina.

"Mogu samo da zamislim kako je njegovoj porodici bilo svo ovo vreme", rekao je Spajks.

Njegova tetka ispričala je medijima da dečak sve vreme dok je bio sa majkom i dedom nije išao u školu i da će to biti jedan od prioriteta kada se vrati u Veliku Britaniju.

Bonus video

01:41

ŠOKANTNO SVEDOČENJE DR BOŽIĆA Moj profesor je nestao na KiM zbog organa koje je prodavala OVK!

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.