INGA NESTALA PRE 8 GODINA, STIGLA ANONIMNA DOJAVA: Policija pretražuje mesto gde je poslednji put viđena
Nemačka policija, Foto: Printscreen/Youtube/DW Documentary

potraga za devojčicom

INGA NESTALA PRE 8 GODINA, STIGLA ANONIMNA DOJAVA: Policija pretražuje mesto gde je poslednji put viđena

Stigla anonimna dojava u vezi sa nestankom devojčice Ingi

Objavljeno:

Prošlo je više od osam godina otkako se maloj Ingi iz Nemačke gubi svaki trag. Policija sve vreme pokušava da reši ovaj slučaj, a sada su konačno isplivali novi tragovi.

Prema policijskim izveštajima, trenutno se pretražuje bivši vojni objekat. Na licu mesta su ljudi koji kopaju lopatama, a stigao je i mali bager.

Iskopavanja su počela nakon anonimne dojave, a policija nije želela da otkrije više detalja o ovoj akciji.

Početkom decembra, advokati i privatni detektivi koje je angažovala Ingina porodica, odlučili su da angažuju pse tragače kako bi pokušali da pronađu nove tragove u oblasti Unšpringe.

Petogodišnja Inga nestala je 2. maja 2015. godine u Vilhelmshofu, a to mesto udaljeno je samo pet kilometraa od mesta gde se trenutno vrše iskopavanja.

Bivši policajac aleks Hel osnovao je udruženje "Psi za oporavak žrtava". Njegov pas Hela i volonteri sa psima tragačima koji su specijalizovani za traženje leševa, pretražili su ovo područje.

"Dobro istrenirane pseće nuške obučene su tako da namirišu i najsitnije čestice koje ostaju kada se telo raspadne", rekao je Aleks.

nemačka policija
foto: Printscreen/Youtube

Tokom potrage uspeli su da izoluju nekoliko tragova koji su poslati na dalju analizu. Nakon njihovog otkrića, policija je naredila da se danas ovo područje ponovo pretraži kako bi se pronašli tragovi ljudskog porekla.

Podsetimo, Inga je nestala 2. maja 2015. godine iz šume u nemačkoj državi Saksonija-Anhalt tokom porodičnog roštiljanja.

Inga je otišla po drva za vatru sa drugom decom u šumi. Međutim, nije se vratila, i otada joj nema ni traga.

Potraga sa psima i policijskim helikopterima završila se neuspehom. Više od 1.000 pomagača uključilo se u potragu, ali je niko otad nije video.

Policija je u to vreme sumnjala da je Inga oteta. Šef istrage Reimar Klockziem rekao je novinarima u Nemačkoj da je njen nestanak "neobjašnjiv i neverovatan".

"Izgleda kao da je Inga nestala sa lica zemlje", rekao je ranije on.

Uprkos godinama apela i nagrade od 25.000 evra za informacije o njoj, Inga nikada nije pronađena.

Bonus video:

03:32

NESTANAK DECE

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.