SNEG ĆE NAPADATI I DO POLA METRA! Metropoli preti JAKA oluja, temperature 20 stepeni ISPOD NULE
Sneg, Foto: Printscreen/youtube/RTCG

sneg

SNEG ĆE NAPADATI I DO POLA METRA! Metropoli preti JAKA oluja, temperature 20 stepeni ISPOD NULE

Snežno vreme će opet paralisati Rusiju i doneti niske temperature

Objavljeno:

Prethodne sedmice iz Rusije su nam stizale vesti o ledenom vazduhu, koji je azijskom delu zemlje doneo temperature od -50 do -20°C, a na severoistoku Rusije, u oblasti Jakutije i do -60°C. Ovih dana evropski deo Rusije na udaru je veoma obilnih snežnih padavina.

Snažan ciklon, koji se svojim centrom premešta od zapadne Evrope preko centralne, donosi istočnoj Evropi južno strujanje sa Crnog mora, ali samim tim i veoma vlažnu vazdušnu masu, koja u dotoku sa ledenim vazduhom iz Sibira stvara obilne snežne padavine.

Evropski deo Rusije i u naredna dva dana očekuju veoma obilne snežne padavine, uz jak vetar.

Sneg
Snegfoto: Andrej Ivanov / AFP / Profimedia

Na udaru snežne oluje naći će se i Moskva. Obilni sneg biće praćen na udare i olujnim vetrom, brzinom od 50 km/h. Očekuje se da visina snežnog pokrivača dostigne 40 centimetara, čak lokalno i pola metra, a širom evropskog dela Rusije očekuje se da padne dodatnih 20 do 40 cm snega.

Snežna oluja biće praćena i veoma niskim temperaturama, uz vrednosti od -20 do -10°C.

Snežna oluja koja ovih dana hara evropskim delom Rusije, jedna je od jačih zimskih oluja prethodnih godina.

Sneg
Snegfoto: RINA

Jak sneg i olujni vetar paralisaće i drumski, železnički i avio saobraćaj, uz moguća otkazivanja, pa čak i veliki zastoj.

Kada je reč o Srbiji, iako se u petak i tokom vikenda očekuje zahlađenje, ono će tokom vikenda biti u suvom obliku i neće biti drastično, tako da će temperature ostati u skladu sa kalendarom, nakon čega ponovo sledi otopljenje, uz temperature sledeće sedmice iznad 10°C.

Prema trenutnim prognozama, pravog zimskog zahlađenja sa obilnim snežnim padavinama nema na vidiku u Srbiji bar do pred kraj godine.

Bonus video:

02:03

PRVI SNEG PAO, A MI NEMAMO 5 DANA STRUJE! Meštani opštine Ivanjica ogorčeni nakon snežne katastrofe: BRUKA, ALI MORAŠ DA TRPIŠ

(Espreso/ Telegraf.rs/ Đorđe Đurić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.