OBRT U SLUČAJU MONSTRUMA KOJI JE SA SAMO 10 GODINA MUČIO I UBIO DVOGODIŠNJEG DEČAKA! Evo šta se sada DESILO
Džon Venables, Foto: Printscreen/Twitter/ pensador

PRAVDA!

OBRT U SLUČAJU MONSTRUMA KOJI JE SA SAMO 10 GODINA MUČIO I UBIO DVOGODIŠNJEG DEČAKA! Evo šta se sada DESILO

Džon je imao 10 godina kada je sa vršnjakom oteo, mučio i ubio dvogodišnjeg dečaka

Objavljeno: 12:16h

Odbor za uslovni otpust odbio je zahtev Džona Venablesa (41) da bude pušten iz zatvora samo nekoliko dana nakon što je tvrdio da je "potpuno rehabilitovan".

Venablesu, jednom od dvojice dečaka osuđenih za brutalno ubistvo dvogodišnjeg Džejmsa Bulgera 1993. godine, odbijen je zahtev nakon što su zvaničnici rekli da veruju da je i dalje opasan.

Džon je prvo pušten iz zatvora 2001. godine ali se otad dva puta vratio iza rešetaka jer je pravio seksualne fotografije dece.

Njemu je odobreno privatno dvodnevno ročište za uslovni otpust nakon što je presuđeno da će "štetiti njegovom mentalnom zdravlju" ako se održi u javnosti, ali je ipak odbio da se pojavi, prenosi Daily mail.

Vest da će "dečak ubica" ostati iza rešetaka pozdravila je Džejmsova mama, Denis Fergus, čiji je portparol rekao da "slavi" zbog te odluke.

"Ovo je dan koji je Denis čekala godinama. Sama zamisao da bi mogao da izađe nas je plašila jer smo znali da bi opet povredio. Ovaj dan slavimo i zahvaljujemo odboru što je doneo ispravnu odluku", rekao je portparol Kim Moris.

Oteli, mučili i ubili dečaka, telo nađeno pored pruge

Venables i njegov vršnjak Robert Tomson bili su dečaci od 10 godina kada su oteli, mučili i ubili Džejmsa u Merzisajdu u Engleskoj.

Džon i njegov prijatelj Robert odveli su dečaka iz tržnog centra. Par je mučio i ubio Džejmsa, čije je telo pronađeno pored železničke pruge.

Proglašeni su krivima za otmicu i ubistvo dečaka 24. novembra 1993. godine, čime su postali najmlađe osobe koje su osuđene zbog ubistva za 250 godina.

Obojica su puštena u junu 2001. godine iz ustanove za mlade prestupnike sa novim identitetima nakon što je zaključeno da više nisu u opasnosti za javnost.

Robert Tompson i Džon Venables, Robert Tompson, Džon Venables
foto: Printscreen/Twitter/ pensador

Džonov identitet menjan je dva puta nakon što je rekao prijateljima da je osuđeni ubica.

4. marta 2019. objavljeno je da će Venables zadržati svoju anonimnost nakon što je sudija presudio da će ga to zaštititi od "ozbiljnog nasilja".

U svojoj želji da otkriju njegov identitet, advokati Ralfa i Džimija Bulgera su tvrdili da su određeni detalji o ubici i njegovom životu "opštepoznati" i lako dostupni na internetu.

Međutim, to je odbijeno, a nadležni su rekli da je ona na snazi da zaštiti Venablesa od "ubijanja".

Venables se trenutno nalazi u zatvoru maksimalne kategorije A nakon što je uhvaćen sa gnusnim slikama zlostavljanja dece nakon strogo tajne policijske operacije.

Bonus video:

01:10

KO SU PROFLAJERI I DA LI MOGU SPREČITI UBISTVO?

(Espreso/ Telegraf/ A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.