Kina će insistirati na većem razvoju ljudskih prava u svetu
Foto: Kineska medijska grupa

NEPOKOLEBLJIVI

Kina će insistirati na većem razvoju ljudskih prava u svetu

Vang je izneo četiri predloga kojima se unapređuju ljudska prava i ostvaruju ciljevi Deklaracije

Objavljeno:

Kina će nepokolebljivo promovisati i štititi ljudska prava i aktivno učestvovati u globalnom upravljanju ljudskim pravima, izjavio je u utorak kineski ministar inostranih poslova Vang Ji.

Vang, takođe član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) dao je tu izjavu dok je održao glavni govor na svečanom otvaranju međunarodnog simpozijuma povodom 75. godišnjice Univerzalne deklaracije ljudskih prava.

Na simpozijumu u Pekingu, čiji je domaćin Kineska fondacija za razvoj ljudskih prava, prisustvovali su visoki zvaničnici iz azijskih, afričkih, latinoameričkih i evropskih zemalja, Visokog komesarijata UN za ljudska prava i gosti iz Kini, naučnici i predstavnici društvenih organizacija.

Vang je istakao da deklaracija ima veliki značaj u istoriji razvoja ljudske civilizacije i da ima dubok uticaj na razvoj globalnih uzroka ljudskih prava. „Pravni sistem se stalno unapređuje i prava žena, dece, starijih osoba i osoba sa invaliditetom potpuno su zaštićena“, kazao je Vang i naglasio važnost prava nacionalnih manjina.

Vang je izneo četiri predloga kojima se unapređuju ljudska prava i ostvaruju ciljevi Deklaracije.

Prvo je zalaganje za zajedničku bezbednost i mir. Drugo je razvoj kako bi se obezbedio solidniji materijalni temelj za ostvarivanje ljudskih prava. Treće je promovisanje razmene i međusobno učenje. Četvrto je da se podržavanjem pravednosti i pravde obezbedi efikasnija platforma za saradnju i ostvarivanje ljudskih prava.

(Espreso/ Kineska medijska grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.