TEŠKA NESREĆA U NEMAČKOJ: Autobus sa učenicima SLETEO SA PUTA, jedno DETE POGINULO, a 13 POVREĐENO
Foto: epa clemens bilan, EPA Blaulich News, Daniel Bockwoldt via AP

HORO

TEŠKA NESREĆA U NEMAČKOJ: Autobus sa učenicima SLETEO SA PUTA, jedno DETE POGINULO, a 13 POVREĐENO

Objavljeno:

U teškoj saobraćajnoj nesreći u nemačkoj saveznoj pokrajini Saska uz granicu sa Češkom danas je, prilikom sletanja autobusa s puta, poginuo 10-godišnji učenik, a 13 osoba je povređeno, od čega nekoliko teže.

Kako je saopštila policija u Sehmatalu na Rudnoj gori (Erzgebierge) na istoku Nemačke, do nesreće je došlo kada je autobus koji je prevozio učenike udario u grtalicu za sneg. Vozač autobusa izgubio je kontrolu nad vozilom i sleteo s puta, nakon čega se autobus zabio u drvo.

Dečak poginuo na licu mesta

Tom prilikom je na licu mesta poginuo 10-godišnji učenik, a 13 osoba je povređeno. Teže su povređeni vozač autobusa i jedna odrasla osoba.

Deci iz autobusa je osim medicinske pružena i psihološka pomoć. Prema informaciji policije, put kojom je išao autobus delimično je bio prekriven ledom.

Južne i jugoistočne delove Njemačke već nekoliko dana pogađaju ekstremni zimski uslovi s niskim temperaturama i obilnim snežnim padavinama. Zbog snega i leda otežani su železnički i vazdušni saobraćaj, a aerodrom u Minhenu privremeno je obustavio sve letove zbog ledene kiše.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.