OTAC PRODAO BLIZNAKINJE NA CRNOM TRŽIŠTU PO ROĐENJU: Majka je mislila da su UMRLE, bile razdvojene 19 godina
Foto: Printscreen/Tik-Tok

NEVEROVATNO

OTAC PRODAO BLIZNAKINJE NA CRNOM TRŽIŠTU PO ROĐENJU: Majka je mislila da su UMRLE, bile razdvojene 19 godina

Njihova priča zbilja zvuči neverovatno - ispostavilo se da su obe bile žrtve ilegalnog usvajanja

Objavljeno:

Bliznakinje Ano Sartania i Tako Kvitia rođene su 20. juna 2002. u Gruziji, ali nisu se međusobno poznavale sve dok nisu napunile 19 godina. Ove mlade žene odrasle su odvojeno, a da su sestre, otkrile su zahvaljujući TikToku.

Njihova priča zbilja zvuči neverovatno - ispostavilo se da su obe bile žrtve ilegalnog usvajanja, koje je decenijama bilo gorući problem u njihovoj domovini s populacijom manjom od četiri miliona ljudi.

Naime, njihova biološka majka, Aza Šoni, pala je u komu nekoliko dana nakon što je rodila zdrave devojčice. Kad se probudila, rečeno joj je da su bebe preminule. Ali njihov otac, Goča Gakaria, koji nije verovao da su bliznakinje uopšte njegove, zapravo ih je prodao na crnom tržištu. Devojčice su završile u dve odvojene porodice - Ano u glavnom gradu Tbilisiju, a Tako u gradiću Zugdidiju, u blizini obale Crnog mora.

Tokom odrastanja, obe sestre zanimale su se za ples, a kad je Ano s 11 godina učestovala u jednom plesnom takmičenju, neko od prisutnih spomenuo je njenu sličnost s drugom devojčicom koju ona nije znala.

Ali biološke sestre spojile su se tek u kasnim tinejdžerskim godinama, nakon što je prijateljica poslao TikTok video s drugom devojkom koja izgleda baš kao ona, osim što ima plavu kosu.

- Mislila je da sam ofarbala kosu, što, naravno, nije bio slučaj. Tad sam krenula u potragu za svojom dvojnicom - ispričala je Ano. Pomoć je potražila u gruzijskoj grupi "Vedzeb" (u prevodu "tražim"), koja ima više od 230.000 članova. U njoj mnogi dele slične priče o tome kako su ih pri rođenju pod nejasnim okolnostima odvojili od bioloških roditelja.

Procenjuje se da je između 1950-ih i ranih 2000-ih više od 100.000 beba rođenih u Georgiji nezakonito oduzeto biološkim roditeljima i prodano relativno bogatim porodicama za desetine hiljada dolara. Porodicama koje su usvajale decu govorilo se da su se roditelji dobrovoljno odrekli dece.

Ano i Tako prvi put srele su se na stanici metroa u Tbilisiju - baš kao u nekom holivudskom filmu.

- Uvek sam imala osećaj da me neko prati i stalno sam sanjala isti san - devojčica, odevena u crno, ispituje me o mojoj dnevnoj rutini - rekla je Ano.

Sestra i ona na kraju su saznale da se njihova majka preselila u Nemačku, a devojke tamo imaju i brata i sestru.

DNK analiza takođe je pokazala da su bliznakinje biološka deca muškarca koji nije verovao da im je otac. On sad želi da uspostavi vezu s njima, ali to se nikad neće dogoditi, odlučna je Ano.

Bonus video: OČAJNI OTAC OVAKO POKUŠAO DA SPASE SVOJA 4 DETETA, ALI NIJE USPEO: Beba, blizanci i dečak ugušili se u snu, užas kakav se ne pamti

02:25

OČAJNI OTAC OVAKO POKUŠAO DA SPASE SVOJA 4 DETETA, ALI NIJE USPEO: Beba, blizanci i dečak ugušili se u snu, užas kakav se ne pamti

(Espreso/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.