PRAUNUKA OSNIVAČA NAJVEĆE KOMPANIJE IGRAČAKA LEGO PRODALA AKCIJE: Evo šta se sada dešava u firmi
Foto: Profimedia

saopšteno je

PRAUNUKA OSNIVAČA NAJVEĆE KOMPANIJE IGRAČAKA LEGO PRODALA AKCIJE: Evo šta se sada dešava u firmi

Kirkbi poseduje 75% Lego-a, kao i udeo u kapitalu brojnih kompanija

Objavljeno: 15:22h

Sofi Кirk Кristijansen (47) praunuka osnivača Lego grupe, prodala je 4 miliona akcija Kirkbi za oko 158.000 kruna po komadu, navodi se u dokumentaciji u danskom registru kompanija.

Prihod je isplaćen kao oblik dividende, a Kirkbi je poništio akcije, što znači da su ostali članovi porodice povećali svoje udele u porodičnoj firmi, naveo je Kirkbi u saopštenju.

Ranije ove godine, Sofi Кirk Кristijansen se dogovorila sa ostalim akcionarima da prodaju mali deo svojih akcija Kirkbiju kako bi posvetila veći deo svog vremena i resursa brojnim projektima očuvanja prirode.

Kirkbi poseduje 75% Lego-a, kao i udeo u kapitalu brojnih kompanija, obveznica i nekretnina. Njena imovina je porasla na oko 166 milijardi kruna, uglavnom zahvaljujući rastućim profitima u Lego-u, koji je prerastao u najveću svetsku kompaniju igračaka. Tomas Kirk Kristijansen, brat Sofi Kirk Kristijansen, preuzeo je mesto predsednika Kirkbija.

Bonus video: PRVO FIRMA, PA DRŽAVA I TEK ONDA OBIČAN ČOVEK OSETI BOLJITAK Stanić: Blagostanje neće biti u naredne 3 godine, IZ OVOG RAZLOGA

00:47

PRVO FIRMA, PA DRŽAVA I TEK ONDA OBIČAN ČOVEK OSETI BOLJITAK Stanić: Blagostanje neće biti u naredne 3 godine, IZ OVOG RAZLOGA

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.