AKO ŽELITE DA RADTE NA DALJINU U INOSTRANSTVU OVE ZEMLJE SU PRAVI IZBOR! Ovo su svi USLOVI koje treba da ISPUNITE
Rad na daljinu, Foto: Pexels/Andrea Piacquadio

rad na daljinu

AKO ŽELITE DA RADTE NA DALJINU U INOSTRANSTVU OVE ZEMLJE SU PRAVI IZBOR! Ovo su svi USLOVI koje treba da ISPUNITE

Ukoliko želite rad iz inostranstva, ove zemlje su vam najbolje!

Objavljeno:

Vize za digitalne nomade mogu se razlikovati od zemlje do zemlje. Najviše se razlikuju u visinu poreza koji se plaćaju, u dužinu trajanja i iznosu minimalnih primanja.

Postoji nekoliko načina za dobijanje takvih viza koji se već uveliko koriste, i postoji puno zemalja koje ih nude. Među najboljim u svetu i Evropi se nalaze Hrvatska, Rumunija i Malta.

Želite da se preselite u inostranstvo i probate rad na daljinu? Postoje desetine destinacija koje nude vize za takve radnike, koje su to najbolje i najgore evropske zemlje za digitalne nomade?

VisaGuide, internet stranica koja se bavi vizama, sastavila je listu najboljih opcija za digitalne nomade i zemlje za rad na daljinu. Njihovi programi vam osiguravaju zakonsko pravo na život i rad u zemlji određeno vreme. Međutim, vize se mogu razlikovati u pogledu visine poreza, dužine trajanja i visine minimalnih prihoda.

Koja evropska država ima najbolju vizu za digitalne nomade?

Kako bi se rangirali programi digitalnih nomada, stranica VisaGuide je uporedila poreske politike, uključujući dužinu razdoblja bez poreza, trajanje vize i zahteve za minimalni prihod. Takođe su uzeti u obzir brzina interneta, troškovi života, globalna zdravstvena ocena i turistička popularnost kako bi se utvrdile najbolje i najgore destinacije za digitalne nomade.

Španija je osvojila prvo mesto u svetu i Evropi. Njihova digitalna nomadska viza nudi razdoblje od šest meseci bez plaćanja poreza, nakon čega radnici moraju plaćati 15%, a zahteva minimalni prihod od 2.140 evra mesečno.

Što se tiče načina života, Španija ima jednu od najvećih brzina interneta i najvišu ocenu zdravlja. Troškovi života iznosili su 673 evra mesečno, što zemlju stavlja na visoko prvo mesto, navodi Euronews.

Rumunija je zauzela drugo mesto u Evropi zahvaljujući najvećoj brzini interneta od svih ispitanih zemalja i najnižim mesečnim troškovima života od 539 eura. Međutim, viza dolazi sa visokim zahtevima minimalnog prihoda čak od 3.300 eura.

Na petom mestu u svetu i trećem u Evropi je Hrvatska, koja ne stoji dobro po pitanju brzine interneta, ali ima odlične uslove za rad. Potrebni mesećni prihodi za rad su 2.539 evra mesečno i ukupni mesečni troškovi života iznose 686 evra.

Hrvatska
Hrvatska foto: Profimedia

Malta, još jedna zemlja s dobrim programom oslobođanja poreza, traži minimalni prihod od 2.700 eura. Troškovi života ovdje su malo viši i iznose 781 evra mesečno, pa se malta nalazi na četvrtom mestu.

Island traži najvišu zaradu

Ako želite da se preselite na Island, morate pronaći posao sa minimalnim mesečnim prihodom od čak 7.000 evra. Ovaj uslov, zajedno sa visokim troškovima života od 1.181 evra mesečno, stavlja zemlju na 36. mesto u svetu i pretposlednje mesto u Evropi.

Island
Islandfoto: Profimedia

Kipar je najgora zemlja u Evropi za digitalne nomade

Predzadnji u svetu i poslednji u Evropi je Kipar. Državni program digitalnih nomada zahteva od radnika da plate 20 do 35% poreza nakon šestomesečnog razdoblja bez poreza. Takođe ima visoki uslov minimalnog mesečnog prihoda od 3.500 evra. Osim toga, ova zemlja ima jednu od najnižih internet brzina u Evropi.

Bonus video:

01:35

Sezonski posao u Americi

(Espreso/TU Magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.