Kineski premijer poziva na otvorene i stabilne globalne lance snabdevanja
Foto: Kineski radio Interancional

POGLEDAJTE!

Kineski premijer poziva na otvorene i stabilne globalne lance snabdevanja

Kina će pružiti više pogodnosti i bolje garancije stranim investitorima

Objavljeno:

Kina se nedvosmisleno protivi protekcionizmu ili bilo kakvom obliku razdvajanja, izjavio je u utorak kineski premijer Li Ćijang. Obraćajući se povodom svečanog otvaranja Prvog kineskog međunarodnog sajma lanca snabdevanja (CISCE) i Globalnog foruma za inovacije i razvoj lanca snabdevanja, Li je rekao da će Kina biti dublje integrisana u globalne industrije i lance snabdevanja kako bi zajednički izgradila otvorene i inkluzivne industrijse i lance snabdevanja.

Kina će pružiti više pogodnosti i bolje garancije stranim investitorima, rekao je premijer i izrazio nadu da će preduzetnici iz sveta igrati aktivnu ulogu. Li je ukazao na značaj jačanja koordinacije resursa za ključne industrijske lance na globalnom nivou i uzdržavanje od proizvoljnog mešanja u ponašanje tržišta.

„Kina će nastaviti da obezbeđuje svetu visokokvalitetnu kinesku proizvodnju i stabilno kinesko snabdevanje“, dodao je „Da bi izgradila lance snabdevanja, Kina će aktivno promovisati saradnju industrijskih i proizvodnih kapaciteta sa drugim zemljama i navesti zemlje u razvoju da dublje učestvuju“.

Premijer je zaključio da Kina čvrsto podržava globalnu saradnju u lancima snabdevanja i da je spremna da radi sa svim stranama na izgradnji otpornijih, efikasnijih i živahnijih industrijskih i lanaca snabdevanja.

(Espreso/kineska mediska grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.