BIVŠI OBAMIN SAVETNIK KOJI JE REKAO DA JE "4000 MRTVE PALESTINSKE DECE MALO" UHAPŠEN: Ovako se SRAMNO branio
Stjuart Seldovic

AMERIKA I PROBLEMI

BIVŠI OBAMIN SAVETNIK KOJI JE REKAO DA JE "4000 MRTVE PALESTINSKE DECE MALO" UHAPŠEN: Ovako se SRAMNO branio

Seldovic je priveden u sredu nakon gledanja snimaka kada je vređao prodavca koji je navodno musliman

Objavljeno:

Bivšeg Obaminog savetnika za bezbednost, Stjuarta Seldovica, policija je zadržala u pritvoru zbog antimuslimanskih uvreda upućenih prodavcu halal hrane u Njujorku, prenosi BBC.

Portparol njujorške policije potvrdio je Bi-Bi-Siju da je Seldovic priveden u sredu, ali je rekao da detalje o bilo kojoj optužbi nema.

Seldovic je u intervjuima za medije priznao da je on čovek sa viralnog video snimka u kome prodavca naziva "teroristom", a svoj postupak je pravdao time što ga je, kako je rekao, ta osoba isprovocirala izražavanjem podrške Hamasu. U intervjuu za "Siti and Stejt", Seldovic je rekao da mu je žao zbog incidenta.

Međutim, ulični prodavac, koji se u izveštajima naziva Mohamed Husein, negirao je medijima da je dao bilo kakve komentare u korist Hamasa i najavio da namerava da tuži Seldovica.

U video snimcima, deljenim na društvenoj mreži Iks, Seldovic je viđen pored kolica sa hranom u različito doba dana.

- Ako smo ubili 4.000 palestinske dece, znate šta, to nije bilo dovoljno - rekao je Seldovic u jednom od viralnih snimaka objavljenim na platformi Iks (bivši Tviter).

Radio u Kancelariji za izraelska i palestinska pitanja

Seldovic je imao dugu karijeru u američkom Stejt departmentu, uključujući u Kancelariji za izraelska i palestinska pitanja, a bio je i direktor Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuce u vreme kada je predsednik Sjedinjenih američkih država bio Barak Obama.

Povodom incidenta oglasila se i lobistička kompanija Gotham Government Relations, u kojoj je Seldovic ranije bio zaposlen, rekavši da su njegovi postupci "podli, rasistički i ispod dostojanstva standarda koje primenjujemo u našoj firmi".

Međutim, Dejvid Švarc, osnivač i predsednik Gotama, rekao je da je titula saradnika za spoljne poslove kompanije, koju je Seldovic nosio, bila počasna, kao i da on nije radio za tu firmu oko pet godina.

Mnogi Njujorčani su na društvenim mrežama izrazili podršku prodavcu hrane, a komentar na incident na platformi Iks ostavio je i gradonačelnik Njujorka Erik Adams napisavši da za takvu retoriku nema mesta u "Velikoj jabuci", dodaje BBC.

Bonus video:

01:46

PAUZU ĆE OBE STANE ISKORISTITI DA DOVUKU VOJSKU Stručnjaci bez dileme: Hamas nema oružje, ali ima JEDNU ZNAČAJNU PREDNOST!

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.