DETALJI EKSPLOZIJE KOD NIJAGARINIH VODOPADA: Nastradale DVE OSOBE, oglasili se ZVANIČNICI
Nijagarini vodopadi/Ilustracija, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

JEZIVO

DETALJI EKSPLOZIJE KOD NIJAGARINIH VODOPADA: Nastradale DVE OSOBE, oglasili se ZVANIČNICI

Kanadski premijer Džastin Trudo takođe je obavešten i prati razvoj situacije, dodaje CNN

Objavljeno: 22:46h

U eksploziji na mostu Rainbov bila su dva putnika u vozilu koji su stradali, prenosi CNN. Kanadski i američki zvaničnici još istražuju uzrok eksplozije.

Kanadski zvaničnici održali su konferenciju za novinare. Dominic LeBlank, kanadski ministar javne bezbednosti rekao je:

-Ovo je izvor zabrinutosti za vladu Kanade i za Sjedinjene Države, tako da ovu okolnost shvatamo veoma ozbiljno, ali da spekulišemo o poreklu ove konkretne okolnosti... kada nemamo pouzdane proverene informacije nije odgovorno - rekao je on.

U međuvremenu, kancelarija gradonačelnika Nijagarinih vodopada u Njujorku, Roberta Restajna, objavila je izjavu u kojoj se kaže: „Došlo je do incidenta u kojem je vozilo ušlo u Sjedinjene Države. Federalne vlasti trenutno istražuju situaciju.”

Bela kuća je obaveštena o situaciji i pomno prati situaciju, javlja CNN. Kanadski premijer Džastin Trudo takođe je obavešten i prati razvoj situacije, dodaje CNN.

Više izvora iz policijskih snaga reklo je da je malo pre podneva po lokalnom vremenu automobil koji je dolazio s kanadske strane granice sa SAD-om eksplodirao nakon što je krenuo prema sekundarnom području pretrage. Automobil je bio na mostu koji povezuje Kanadu s Njujorkom i prošao je kroz početnu kontrolnu točku na kojoj se pregledaju identifikacijski dokumenti pre nego što je došlo do eksplozije.

Vlasti ne znaju šta je uzrokovalo eksploziju. FBI, policija države Njujork, američka carina i granična zaštita su na mestu događaja i istražuju.

Federalne vlasti pokušavaju pogledati video iz više različitih uglova jer se izjave svedoka razlikuju, rekli su izvori.

Opisujući kretanje vozila koje je učestvovalo u eksploziji, svedok je rekao:

- Moja žena i ja smo išli glavnom ulicom ovde i auto je dolazio... preko 160 km/h na sat. Jedva smo mogli da ga vidimo, išao je tako brzo. Ispred njega je bio auto, zaobišao ga je i onda je izgledalo kao da je udario u ogradu i izbio je ovaj požar. I onda je odjednom, automobil se podigao u vazduh i onda je to izgledalo kao vatrena lopta...- rekao je svedok.

(Espreso/Kurir/Gardian/Index/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.