"4000 UBIJENE PALESTINSKE DECE NIJE DOVOLJNO": Bivši Obamin savetnik MALTRETIRAO prodavca, govorio STRAHOTE (VIDEO)
Barak Obama, Foto: Profimedia

SRAMOTA!

"4000 UBIJENE PALESTINSKE DECE NIJE DOVOLJNO": Bivši Obamin savetnik MALTRETIRAO prodavca, govorio STRAHOTE (VIDEO)

U Njujorku je došlo do javnog islamofobističkog čina, a nasilnik je bio čovek na poziciji moći, bivši savetnik u Beloj kući za vreme mandata Baraka Obame

Objavljeno:

Bivši savetnik za bezbednost Bele kuće u vreme mandata predsednika Obame u nekoliko navrata imao je islamofobičke ispade prema prodavcu "halal kombija" u Njujorku, prema šokantnim video snimcima.

Stjuart Seldovic snimljen je kako prodavca naziva „teroristom“ i vređa ga jer ne govori engleski.

Bivši zvaničnik Bele kuće sugerisao je i da je muslimanski prorok Muhamed silovatelj i tvrdio da je više palestinske dece trebalo da bude ubijeno usred sukoba između Izraela i Hamasa.

Ako smo ubili 4.000 palestinske dece, to nije bilo dovoljno“, rekao je Seldovic u jednom od viralnih klipova objavljenih na X (nekadašnjem Tviteru) u utorak, prenosi NY Post.

Seldovicovo matretiranje koje trpi prodavac, traje već dve nedelje prema rečima studenta sa Kolumbije koji je snimio i objavio videe.

Seldovic nosi drugačiju odeću u videima koji su, čini se, snimljeni u različito doba dana.

U jednom od prvih videa postavljenih na društvenu mrežu X, Seldovic, koji je početkom XXI veka radio kao zamenik direktora u Kancelariji američkog Stejt departmenta za Izrael i Palestinu, pretio je da će poslati fotografiju prodavca svojim „prijateljima u imigraciji“ i egipatskim bezbednosnim službama za koje je rekao bi prodavca mučile kada bi on "bio deportovan nazad u Egipat“.

„Da li ste silovali svoju ćerku kao Muhamed?“ jedno je od pitanja koje je Seldovic upitao prodavca.

Više puta je ulični prodavac rekao Seldovicu da ne govori engleski kako bi ga, čini se, naterao da ode, ali umesto toga, bivši Obamin diplomata naziva radnika "neznalicom" koja zbog svog "neznanja" radi kao prodavac hrane.

Na drugom snimku, Seldovic drži predmet sa izraelskim obeležjem i ispituje prodavca da li ima dozvolu i vizu, dok ga žrtva moli da ode.

U komentarima ljudi su iskazali bez prema Seldovicu, čoveku koji je bio na poziciji moći, ističući strah od jačanja islamofobije na prostoru Amerike.

Bonus video:

02:20

IZRAEL MORA DA UBRZA OPERACIJU INAČE SE UKLJUČUJE SPONZOR?! Huti odlično opremljeni, jasno je KO stoji iza njihovog napada!

(Espreso/ NY Post)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.