"SULTAN" JE SVOJE REKAO! ERDOGAN BEZ DLAKE NA JEZIKU: Udario toliko žestoko da se ZEMLJA ZATRESLA, slušajte samo...
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Profimedia

ne bira reči

"SULTAN" JE SVOJE REKAO! ERDOGAN BEZ DLAKE NA JEZIKU: Udario toliko žestoko da se ZEMLJA ZATRESLA, slušajte samo...

Erdogan je istakao da je Turska „jedina zemlja“ koju Izrael ne može nazvati antisemitskom

Objavljeno: 09:12h

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da Izrael koristi sva savremena sredstva ratovanja, uključujući pretnje bacanjem atomskih bombi na žene, decu i starce, dok zapadne zemlje oklevaju da upotrebe i izraz "prekid vatre", ocenjujući da je evropske lidere ''zahvatila sramota zbog Holokausta''.

„Sramota zbog Holokausta zahvatila je evropske lidere. Ne samo zvaničnici, već i zapadni intelektualci, novinarske organizacije i organizacije za ljudska prava nastoje da opravdaju Izrael. Izraelska administracija takođe koristi Holokaust kao štit za napade koji predstavljaju genocid protiv Palestinaca“, rekao je Erdogan nakon sednice Vlade, prenosi agencija Anadolija.

On je upozorio da Izrael pokušava da slomi otpornost stanovnika Gaze namernim bombardovanjem bolnica u opkoljenoj enklavi.

Redžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdogan foto: Profimedia

Izraelu i njegovim pristalicama koje koriste sva moderna ratna sredstva protiv dece, žena, staraca će se suditi u savesti čovečanstva“, rekao je turski lider i dodao da je od početka sukoba u Gazi, ta palestinska enklava „doživela zločine i okrutnost slične onima u srednjovekovnim krstaškim ratovima i Drugom svetskom ratu“.

Erdogan je istakao da je Turska „jedina zemlja“ koju Izrael ne može nazvati antisemitskom.

„Ne možete da vidite takvu mrlju srama u prošlosti Turske. Ako ne reagujemo na ono što se dešava u Gazi, nećemo moći da sprečimo da okupatorski fanatizam sutra dođe do naših zemalja“, poručio je.

Redžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdogan foto: Profimedia

On je ponovio da podržava narod Gaze koji se bori da preživi „pod nemoralnim i gnusnim“ napadima Izraela i dodao da je u Egipat otpremljeno oko 800 tona humanitarne pomoći iz Turske.

Nakon što je pogođena jedina onkološka bolnica u Gazi, Erdogan je naveo da je u Tursku prebačeno ukupno 88 pacijenata.

Bonus video:

02:20

IZRAEL MORA DA UBRZA OPERACIJU INAČE SE UKLJUČUJE SPONZOR?! Huti odlično opremljeni, jasno je KO stoji iza njihovog napada!

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.