OGLASILI SE IZ IRANA POVODOM OTMICE BRODA U CRVENOM MORU: Tenzije ne JENJAVAJU, evo šta su PORUČILI
Foto: Nenad Kostić

ZAHUKTAVA SE

OGLASILI SE IZ IRANA POVODOM OTMICE BRODA U CRVENOM MORU: Tenzije ne JENJAVAJU, evo šta su PORUČILI

Brod, koji su oteli jemeski Huti, registrovan je na britansku kompaniju, dok je u vreme otmice bio iznajmljen od strane japanske kompanije

Objavljeno:

Iranski ministar spoljnih poslova Naser Kanani porekao je danas umešanost te države u otmicu broda u Crvenom moru, prenosi Rojters.

- Više puta smo rekli da su grupe otpora u regionu, da deluju samostalno i spontano na osnovu svojih interesa i interese njihovog naroda - rekao je Kanani na konferenciji za novinare i dodao da su izraelske tvrdnje imale za cilj da skrenu pažnju sa "nenadoknadivog poraza" u borbi protiv militantne grupe Hamas.

Brod, koji su oteli jemeski Huti, registrovan je na britansku kompaniju, dok je u vreme otmice bio iznajmljen od strane japanske kompanije.

Huti, kako se navodi, u savezu sa Teheranom, lansiraju rakete u pravcu Izraela u znak solidarnosti s palestinskim Hamasom u pojasu Gaze, nakon pretnje da će brodovi koji plove pod izraelskom zastavom biti meta jemenskih militanata.

Izrael je u nedelju optužio Iran za otmicu broda u Crvenom moru, navodeći da se radi o još jednom aktu iranskog terorizma koji predstavlja iskorak u iranskoj agresiji na građane slobodnog sveta i stvara međunarodne implikacije kada je u pitanju bezbednost globalnih brodskih ruti.

Bonus video:

02:05

MOGUĆA KOPNENA OFANZIVA AMERIKE NA IRAN? Zoronjić tvrdi: SAD će krenuti u invaziju kao što su na Irak, zato su uplašeni

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.