DOLIJAO NAKON 40 GODINA OD STRAVIČNOG ZLOČINA: Uhapšen najtraženiji begunac Amerike, evo šta ga je ODALO! (FOTO)
Donald Santini, Foto: Douglas R. Clifford / Zuma Press / Profimedia

uhapšen

DOLIJAO NAKON 40 GODINA OD STRAVIČNOG ZLOČINA: Uhapšen najtraženiji begunac Amerike, evo šta ga je ODALO! (FOTO)

Santini je 16. novembra sklopio sporazum o priznanju krivice sa kancelarijom državnog tužioca i osuđen je na 50 godina zatvora na Floridi

Objavljeno:

Najtraženiji begunac u Americi, koji je uhvaćen posle 40 godina bekstva, sklopio je dogovor o priznanju krivice za ubistvo iz 1984. godine zbog čega će verovatno umreti u zatvoru.

Donald Santini (65) uhapšen je u junu u južnoj Kaliforniji jer je 1984. godine ubio Sintiju 'Sindi' Rut Vud (33) u Bradentonu na Floridi.

Pojavio se na listi Najtraženijih u Americi tri puta - 1990., 2005. i 2013. godine - i ostao na listi sve dok policajci nisu dobili dojavu u junu kada je podneo zahtev za pasoš. Santiniju je određen pritvor bez kaucije, a sudija u Tampi nazvao ga je "definicijom rizika od bekstva".

Ćerka tvrdi da je nevin

Santini je 16. novembra sklopio sporazum o priznanju krivice sa kancelarijom državnog tužioca i osuđen je na 50 godina zatvora na Floridi, a zatim na 15 godina uslovne kazne.

Donald Santini na sudu
Donald Santini na sudufoto: Douglas R. Clifford / Zuma Press / Profimedia

- Čovek koji je proveo skoro četiri decenije u bekstvu... danas je na sudu prihvatio odgovornost za zločin - navodi se u saopštenju Kancelarije državnog tužioca Floride, 13. sudskog okruga.

Nakon hapšenja u leto, Santini je napisao pismo lokalnoj novinskoj stanici u kojem je napisao da je "razlog zbog kojeg je uspeo toliko dugo da trči je da živi život pun ljubavi."

- Stvari nisu onakve kakve izgledaju. Potreban mi je advokat koji ne pokušava da me progura kroz sistem i da me ućutka. Problem je što nemam novca - dodao je u pismu.

U skoro četiri decenije pre hapšenja, Santini se oženio i dobio ćerku, koja i dalje veruje u nevinost svoga oca. Komšije su ga opisale kao "stub zajednice", dok je Santini u pismu iz zatvora, u kojem protestuje protiv kazne, opisao da je bio zlostavljan u detinjstvu i da je kao razlog toga ubijao životinje kao dete.

Kako dalje navode, izvinio se za svoje greške iz prošlosti, ali nije pomenuo Sintijino ubistvo.

Optužen za silovanje, pljačku i pretnju nožem

Godine 1978. osuđen je zbog optužbi za silovanje dok je služio u američkoj vojsci u Frankfurtu, u Nemačkoj. Nakon što je otpušten iz službe, Santini je uhapšen pod teškim optužbama za pljačku i pretnju nožem prodavačici. Nakon priznanja, pobegao je u Sanšajn Stejt dok je bio na kauciji.

Iza sebe je ostavio još jednu ženu i ćerku u Teksasu, Marla Santini, koja je rekla da ga je jedna od njenih ćerki videla na vestima i prepoznala. Kako navodi, njih dvoje su još uvek u zakonskom braku.

- Nisam ga videla 40 godina. Nisam ništa čula. Nisam ni sa kim razgovarala. Svi, njegova porodica, niko ništa nije čuo od njega. Nije me prepoznao kada smo se videli, dok mu nisam rekla da imam njegovu ćerku. Ne ponaša se kao ista osoba - rekla je ona stanici i dodala da misli da je mrtav.

Marla je rekla da joj je rekao da je ostavio nju i svoje dete zbog "demona" i da to nije ništa lično.

Žrtvu upoznao preko bivše žene

Santini je počeo pre ubistva da radi kao domar u hotelu na Floridi pod imenom Čarls Majkl Stivens. Za to vreme je započeo vezu sa ženom po imenu Pamela Kinkejd i na kraju se uselio kod nje i njeno dvoje dece.

Žrtva, Sintija Rud Vud je bila upravnik obdaništa koji su pohađala Kinkejdina deca, a policija tvrdi da je Santini pokušao da izađe sa njom.

Optužen je da ju je ubio 6. juna 1984. godine nakon što je dogovorio da se sastane sa njom uz obećanje da će joj dati informacije koje su joj mogle pomoći da dobije ogorčenu bitku za starateljstvo nad troje dece.

Njeno telo je pronađeno u jarku, dok su njegovi otisci prstiju pronađeni na njenom telu. Njen uzrok smrti je bilo davljenje. Prilikom predaje zahteva za pasoš, predao je i otiske prstiju koji su ga napokon spojili za ovim stravičnim zločinom.

Bonus video:

00:43

SPREMAO SE ZA BEKSTVO KAD JE UPALA POLICIJA: Uhapšen Marokanac (31) osumnjičen za ubistvo u Sarajevu

(Espreso / Blic / Dejli mejl)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.