PSI MASOVNO UMIRU OD MISTERIOZNE BOLESTI: Nadležni poslali VAŽAN APEL svim vlasnicima!
Psi, Foto: Profimedia

dramatično

PSI MASOVNO UMIRU OD MISTERIOZNE BOLESTI: Nadležni poslali VAŽAN APEL svim vlasnicima!

Laboratorije širom zemlje dele svoje nalaze dok pokušavaju da ukažu na krivca

Objavljeno: 19:37h

Veterinarske laboratorije u nekoliko država istražuju neuobičajenu respiratornu bolest kod pasa i ohrabruju ljude da preduzmu osnovne mere predostrožnosti kako bi održali svoje ljubimce zdravim dok veterinari pokušavaju da utvrde od čega se životinje razbole, prenosi huffpost.com.

Oregon, Kolorado i Nju Hempšir su među državama koje su zabeležile slučajeve bolesti. Reč je o trajnoj respiratornoj bolesti i upali pluća koja ne reaguje na antibiotike. Simptomi respiratorne bolesti kod pasa uključuju kašalj, kijanje, iscedak iz nosa ili oka i letargiju. Neki slučajevi upale pluća brzo napreduju, čineći pse veoma bolesnim u roku od 24 do 36 sati.

Pas
Pasfoto: TAO Images Limited / Alamy / Profimedia

Odeljenje za poljoprivredu Oregona dokumentovalo je više od 200 slučajeva bolesti od sredine avgusta. Nadležni podstiču vlasnike kućnih ljubimaca da kontaktiraju svog veterinara ako im je pas bolestan i da prijave slučajeve što je pre moguće. Agencija radi sa državnim istraživačima i Nacionalnom laboratorijom za veterinarsku službu Ministarstva poljoprivrede SAD kako bi otkrila šta uzrokuje bolesti.

Psi su uginuli, rekao je Кurt Vilijams, direktor laboratorije za veterinarsku dijagnostiku u Oregonu na Državnom univerzitetu Oregon. Ali bez jasnog načina da se definiše bolest ili da se testira za nju, rekao je da je teško odrediti koliko je pasa tačno umrlo od teškog oblika infekcije.

Veterinar
Veterinarfoto: EPA-EFE/BIANCA DE MARCHI

Vilijams je imao jednostavnu poruku za vlasnike pasa: "Ne paničite". Takođe je rekao da vlasnici pasa treba da se postaraju da njihovi ljubimci budu redovni sa vakcinama, uključujući i one koje štite od različitih respiratornih bolesti.

Laboratorije širom zemlje dele svoje nalaze dok pokušavaju da ukažu na krivca.

Dejvid Nidl, viši veterinarski patolog na laboratoriji za veterinarsku dijagnostiku u Nju Hempširu Univerziteta u Nju Hempširu istražuje misterioznu bolest skoro godinu dana.

Bonus video:

00:51

VRLO UZNEMIRUJUĆI VIDEO! PSI U KATARU UBIJENI NA SVIREP NAČIN!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.