"TO JE BESMISLENO": Kusturica OVO pitao Putina, cela Rusija priča o ODGOVORU predsednika!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

kulturni forum

"TO JE BESMISLENO": Kusturica OVO pitao Putina, cela Rusija priča o ODGOVORU predsednika!

Ruski lider iznenadio poslednjom izjavom

Objavljeno:

Vladimir Putin govorio je na Kulturnom forumu u Sankt Peterburgu 17. novembra i tom prilikom je izjavio da su LGBTQ osobe takođe deo društva i da imaju pravo pobeđivati na raznim takmičenjima, ali ih je u istom govoru nazvao "transformatorima".

Jedan od učesnika Foruma bio je proslavljeni filmski režiser Emir Kusturica. On je, obraćajući se Putinu, rekao da su "globalisti obećali da će biti kulturoloških razlika", a kao rezultat toga sada u zapadnoj kinematografiji postoji "kult manjina".

Prema rečima Kusturice, da bi dobili Oskara, filmovi sada moraju imati "kvote" za LGBTQ osobe. Putin se složio sa njim, ali je kazao da su i oni deo društva.

"Da, tačno, vidmo na konkursima na Zapadu da ako želite da nešto osvojite, potrebno je da ispričate, napišete ili pokažete nešto iz života seksualnih manjina, transrodnih osoba i nekakvih transormatora, svakakvih je tu vrta. Ali, ono što sam hteo da kažem. Neočekivanu stvar ću reći. Oni takođe, te teme i ti ljudi imaju prava da osvajaju, pokazuju, pričaju, jer su i oni takođe deo društva, jer i oni moraju od nečega da žive. Problem je u tome ako samo oni osvajaju konkurse. To je ono što je besmisleno", rekao je ruski predsednik odgovarajući Kusturici.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Printscreen/Youtube/SkyNews

Naš proslavljeni režiser je rekao i da u Rusiji planira dva projekta - filmove po delima Jevgenija Vodolazkina i Fjodora Dostojevskog. Putin je to prokomentarisao da "sve što Kusturica dotakne pretvori se u dijamant."

Bonus video:

02:05

KUSTURICA JE DIVAN ČOVEK, ALI... Radnica restorana u Drvengradu progovorila o karakteru slavnog reditelja! OGLASILI SE I RADNICI

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.