"AKO PRIMETITE OVO NA KLJUČAONICI, ODMAH ZOVITE POLICIJU": Panika zbog BIZARNOG TRENDA koji liči na TAKTIKU LOPOVA
Vrata, Foto: PrintScreen/ YouTube/ Lantern OSU

neobično

"AKO PRIMETITE OVO NA KLJUČAONICI, ODMAH ZOVITE POLICIJU": Panika zbog BIZARNOG TRENDA koji liči na TAKTIKU LOPOVA

"Istina" iza takozvanog trika sa lepljivom trakom, detaljno je (navodno) otkrivena na forumu Kuora, gde je već danima ova pojava prisutna kao tema

Objavljeno:

Korisnici društvenih mreža ostali su užasnuti nakon što su saznali za potencijalno strašan razlog zašto bi na vratima mogli da nađu lepljivu traku kako prekrivaju ključaonicu. Naime, kako je navelo nekoliko korisnika, lopovi na ovaj način tipuju kuće koje žele da obiju. Ipak, sve ovo treba uzeti sa dozom rezerve, budući da deca širom sveta imaju običaj da se ovako šale sa komšijama.

"Istina" iza takozvanog trika sa lepljivom trakom, detaljno je (navodno) otkrivena na forumu Kuora, gde je već danima ova pojava prisutna kao tema. Kako mnogi korisnici tvrde, ovakav način tipovanja na prvi mah se čini bezazlen, međutim, lopovi tako mogu da saznaju kada, koliko i da li neko boravi u kući.

"Lopovi to rade"

"Zašto je loš znak ako nađete komad providne trake zalepljen na bravi vaših ulaznih vrata?“ naveo je korisnik koji je i započeo temu o provalnicima.

Ova situacija može izgledati kao neka bezazlena šala nestašne dece; međutim, mnogi komentatori spekulišu da je to podla taktika koju koriste provalnici da bi obišli kuće koje planiraju da opljačkaju.

Ključaonica
Ključaonicafoto: marcos alvarado / Alamy / Alamy / Profimedia

"To je trik koji koriste lopovi. Postavljaju komad ljepljive trake na bravu kuće ili stana i vraćaju se dan, dva kasnije da vide da li je traka još netaknuta.", naveo je jedan od "Paoaroa" iz fotelje.

Kako su drugi objasnili, na ovaj način lopovi znaju da li imaju ili nemaju "čist teren".

"Ako traka nije probušena ili nije uklonjena, u prostorijama nema nikoga. I tako je moguće krasti bez ometanja…”., napisao je drugi korisnik.

"Ako primetite da vam se ovo često dešava na ključaonici ulaznih vrata, odmah zovite policiju, ne razmišljajte puno", naveo je.

"To rade klinci"

Ipak, nekako najbesmisleniji komentar je došao od strane muškarca koji je napisao kako na ovaj način kriminalci namerno otežavaju vlasnicima kuća da otključaju, da bi ih napali sa leđa.

Međutim, bilo je i onih koji smatraju da se sami vlasnici ovako dodatno štite od lopova, navodeći kako se ovako "uzimaju" otisci prstiju ili kao improvizovani senzor za otkrivanje kada se brava koristi“.

U razmeni mišljenja bili su prisutni ljudi iz više zemalja sveta.

Na kraju, javio se i jedan "neverni Toma" koji je napisao kako je ovaj bizarni trend verovatno delo klinaca koji se samo dobro zezaju i to nakon što su priču o traci na ključaonici videli na internetu.

Policija u Dablinu obavestila građane da uklanja trake

Ovim povodom, pre pet godina, budući da su imali učestali broj prijava i poteza, vlasti u Dablinu su sugerisali lokalnom stanovništvu da skidaju lepljive trake ako ih pronađu na ključaonici.

Takođe, tom prilikom su obećali građanima da će povećati broj vozila koji patrolira tim krajem.

Bonus video:

00:41

TRUDNA ŽENA, MUŽ I 4 DECE PRESPAVALO U KOLIMA ZBOG BAHATOG STANODAVCA! Ispovest majke: Promenjena nam brava, bili smo u ŠOKU!

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.