STAVILI JE U TORBU, PA ZALILI BETONOM...Devojčica (5) čije je telo pronađeno pre 35 godina konačno IDENTIFIKOVANA
Devojčica, Foto: Društvene mreže

užas

STAVILI JE U TORBU, PA ZALILI BETONOM...Devojčica (5) čije je telo pronađeno pre 35 godina konačno IDENTIFIKOVANA

Telo devojčice koja je nestala pre 35 godina konačno je identifikovano

Objavljeno:

Petogodišnja devojčica čije je telo pronađeno zaliveno betonom u ormariću u SAD pre 35 godina, najzad je identifikovana, rekla je policija. Majka i njen tadašnji dečko optuženi su za njeno ubistvo.

DNK testovi i ključni trag koji su dobili ranije ove godine dali su istražiteljima proboj koji im je bio potreban. Mladu žrtvu, koja je decenijama bila poznata kao beba NN, identifikovali su kao Kanijatu Odom.

Ubijena je u svom rodnom gradu Albani u Džordžiji pre nego što je ostavljena više od 170 kilometara dalje u gradu Vejkros, rekao je agent istražnog biroa Džordžije Džejson Sikrist.

Kanijata Odom
Kanijata Odomfoto: Georgia Bureau of Investigation

Devojčica je pronađena među uništenim nameštajem i drugim smećem u šumi 21. decembra 1988. godine. Pronašao ju je muškarac koji je naleteo na tv komodu ispunjenu betonom, prenosi Sky news.

Odmah je pozvao policiju, čiji su službenici stigli istog dana i započeli istragu, koja je u velikoj meri bila bez pomaka više od tri decenije.

"Beba NN više nije bez imena, više nije nepoznata. Beba koja je bačena u gomilu smeća je identifikovanai radimo na pravdi za nju", rekao je Sikrist.

Njena majka Evelin Odom (56) i njen tadašnji dečko Ulister Sanders uhapšeni su u četvrtak i nalaze se u pritvoru.

Šerif Karl Džejms, jedan od detektiva koji je bio na licu mesta tog dana, rekao je da nije bio pripremljen na ono što su tada pronašli.

Policajci su otkrili kutiju sakrivenu u betonu sa torbom. Unutar te torbe je bilo telo deteta umotano u ćebe.

Džejms je rekao da ga je slučaj posebno intrigirao i da su tokom decenija pratili stotine tragova i dojava, od kojih većina nije vodila nigde.

Prošle su decenije dok vlasti nisu mogle da uporede posmrtne ostatke sa bilo kojom nestalom decom, a samo je primerak novina The Albany Herald pronađen u blizini dao trag o poreklu deteta.

U decembru prošle godine službenici su ponovili apel i nagradu od 4.000 dolara.

A onda je žena pozvala u januaru ove godine sa ključnim tragom.

"Znala je da postoji dete koje je nestalo i da je majka rekla da je dete otišlo da živi sa ocem. Nikada nije baš verovala u tu priču", rekao je Sikrist.

Ta dojava je pomogla istražiteljima da najzad identifikuju Kanijatu i podinu optužbe za njenu smrt.

Nije komentarisao moguć motiv niti kako je devojčica umrla, dok su lokalne novine prenele da je u optužnici navedeno da je devojčica umrla nakon što su joj stopala i noge potopljene u vrelu vodu.

Bonus video:

03:32

NESTANAK DECE

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.