OGLASIO SE I ERDGODAN, PAZITE SAMO ŠTA JE PORUČIO! Njegove REČI ODZVANJAJU, ovo se ČEKALO!
Redžep Tajip Erdogan, Foto: EPA-EFE/MYKOLA TYS

razgovarali o humanitarnoj krizi

OGLASIO SE I ERDGODAN, PAZITE SAMO ŠTA JE PORUČIO! Njegove REČI ODZVANJAJU, ovo se ČEKALO!

Turska je spremna, dodao je, da to pitanje reši preuzimanjem odgovornosti kao države garanta, te da islamski svet treba zauzeti zajednički stav i poveća pritisak na Izrael

Objavljeno: 20:02h

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao je sa iranskim kolegom Ebrahimom Raisijem o humanitarnoj krizi koja je rezultat izraelskih napada na Pojas Gaze, kao i o nizu bilateralnih i regionalnih tema.Erdogan i Raisi sastali su se na marginama 16. samita lidera zemalja Organizacije za ekonomsku saradnju u Taškentu, glavnom gradu Uzbekistana, saopšteno je iz Erdoganovog kabineta.

U saopštenju se navodi da su razgovarali i o koracima koje treba preduzeti za rešenje humanitarne krize u Gazi.

Gaza
Gazafoto: AP Photo Abed Khaled

Turska je spremna, dodao je, da to pitanje reši preuzimanjem odgovornosti kao države garanta, te da islamski svet treba zauzeti zajednički stav i poveća pritisak na Izrael.

"Predsednik Erdogan je rekao da će okončanje izraelskih napada poslužiti regionalnom i svetskom miru. On je rekao i da Organizacija islamske saradnje treba da uložiti napore da dođe do pravednog rešenja na predstojećem vanrednom samitu", stoji u saopštenju, prenosi Anadolija.

Bonus video:

01:10

KO UPRAVLJA OVIM - UPRAVLJA SVETOM Pandurević o sastanku Turske i Rusije: Jasno je zbog čega je PUTIN BIO SRDAČAN, A ERDOGAN NE

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.