IZABELI (16) DOKTOR REKAO DA IMA PREHLADU, POSLE 3 DANA JE UMRLA: Žalila se na GLAVOBOLJE, a zapravo...
Foto: AP

STRAŠNO!

IZABELI (16) DOKTOR REKAO DA IMA PREHLADU, POSLE 3 DANA JE UMRLA: Žalila se na GLAVOBOLJE, a zapravo...

Sva druga zapažanja su bila u skladu sa normalnim stanjem tako da je doktor konstatovao da je verovatno prehlađena

Objavljeno:

Izabela Kejt Konoli Velok (16) iz Lankašira u Velikoj Britaniji umrla je nakon što joj je doktor nekoliko dana pred smrt konstatovao da su glavobolje na koje se žalila od prehlade.

Tinejdžerka se obratila, 28. marta ove godine, doktoru opšte prakse i rekla da ima jake glavobolje a ono što je na pregledu jedino primetio jesu povišeni otkucaji srca, čak 139 u minutu.

Međutim, sva druga zapažanja su bila u skladu sa normalnim stanjem tako da je konstatovao da je verovatno prehlađena, navodi Mirror.

Samo tri dana kasnije, Izabela je kolabirala u Hitnoj pomoći i umrla nekoliko sati kasnije.

Izabela je još jednom pre smrti posetila lekara opšte prakse kada mu je rekla da su glavobolje popustile i da se oseća bolje. U roku od pet sati od pregleda devojci se stanje ozbiljno pogoršalo pa ju je majka Džeraldin odvela u bolnicu.

Devojka se u Hitnoj pomoći onesvestila, a lekari su joj pružili adekvatnu medicinsku negu i uključili joj antibiotike kako bi eliminisali mogućnost da je u pitanju neka infekcija. Nakon skoro jednog dana organi su počeli da joj otkazuju, intubirana je, ali se njeno stanje pogoršavalo. Proglašena je mrtvom 31. marta.

Nakon obdukcije, koja je obavljena 8. novembra, zaključeno je da je mlada devojka umrla od sepse uzorkovana streptokoknim meningitisom.

Nekoliko nedelja pre Izabeline smrti roditeljima je stiglo pismo u kojem su ih obavestili da jedan učenik u njenoj školi boluje od meningistisa. Za razliku od Izabele, njegov slučaj je bio dosta drugačiji jer devojka nije pokazivala nijedan znak bolesti. Ona nije bila osetljivija na svetlo ili imala osip koji su karakteristični za meningitis.

Mrtvozornik je rekao da niko nije mogao da pretpostavi da će se ovako nešto desiti nakon njene kliničke slike od pre nekoliko dana.

- Izabela je bila veoma ljubazna i nežna duša i veoma će nedostajati svim njenim nastavnicima i kolegama. Ona ostavlja svoje roditelje Iana i Džeraldin, sestru Brajd, baku Barbaru, tetke, ujake, rođake i mnoge prijatelje - rekli su o tinejdžerki njeni drugari.

Bonus video:

00:50

ČEKAJU NAS KLIMATSKI ŠOKOVI! Doktorka detaljno o ponašanju organizma usled promene vremena: Uzroci glavobolje, nesanice i bolova!

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.