PUTIN NAJAVIO VELIKI PLAN SA OVOM ZEMLJOM! Sprema se HAOS, direktno je UDARIO NA NJIH!
Vladimir Putin, Foto: Printscreen/Youtube/SkyNews

Vojni odnosi dve države prelaze na VIŠI NIVO

PUTIN NAJAVIO VELIKI PLAN SA OVOM ZEMLJOM! Sprema se HAOS, direktno je UDARIO NA NJIH!

Ruski predsednik je rekao da se vojna saradnja između Moskve i Pekinga povećava i da se fokusira na oblasti visoke tehnologije koje će obezbediti stratešku bezbednost obe zemlje

Objavljeno: 18:47h

Ruski predsednikVladimir Putin pohvalio je danas važnu visokotehnološku vojnu saradnju Rusije i Kine na sastanku s glavnim kineskom generalom, bliskim saveznikom predsednika Si Đinpinga.

Kina i Rusija su u februaru 2022. proglasile partnerstvo "bez ograničenja" kada je Putin posetio Peking.

Putin je rekao da se vojna saradnja između Moskve i Pekinga povećava i da se fokusira na oblasti visoke tehnologije koje će obezbediti stratešku bezbednost.

"Naravno da je sve značajnija i naša saradnja, naši kontakti u vojsci i vojno-tehničkoj oblasti, a što se tiče vojno-tehničke saradnje, tu je, naravno, naš rad u oblasti visoke tehnologije na prvom mestu", rekao je ruski lider.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: EPA-EFE/GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

"Mislim na svemir, uključujući i pridruživanje u visokoj Zemljinoj orbiti, mislim i o modernom i perspektivnom oružju koje će nesumnjivo obezbediti stratešku bezbednost Rusije i Narodne Republike Kine", dodao je on.

Putin je optužio SAD da podižu tenzije u Aziji pokušavajući da formiraju vojne saveze, pozivajući se na bezbednosni savez SAD, Australije i Velike Britanije, takozvani "AUKUS".

"Sve to vidimo i zajedno sa našim prijateljima, uključujući, pre svega, one iz Kine, reagujemo na to mirno, oprezno i jačamo naše odbrambene sposobnosti, uključujući i zajedničke pomorske i vazdušne vežbe", rekao je Putin.

Bonus video:

03:08

RUSIJA JE JEDINI ZAŠTITNIK EVROPSKIH VREDNOSTI!! Dimitrijević: Finska shvata da je ulazak u NATO greška, Putin dobija izbore!

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.