BIVŠI AGENT CIA DROGIRAO I SILOVAO NA DESETINE ŽENA, NAĐENI STRAVIČNI SNIMCI: Evo kako su ga OTKRILI, užas!
CIA, Foto: EPA-EFE/Olivier Douliery / POOL

TINDER GA UPROPASTIO...

BIVŠI AGENT CIA DROGIRAO I SILOVAO NA DESETINE ŽENA, NAĐENI STRAVIČNI SNIMCI: Evo kako su ga OTKRILI, užas!

Slike datiraju iz 2006. godine i prate veliki deo Rejmondove karijere, sa žrtvama u Meksiku, Peruu i drugim zemljama

Objavljeno:

Bivši agent CIA-e, optužen za drogiranje i seksualno zlostavljanje najmanje dvadesetak žena tokom raznih inostranih zadataka, izjasnio se krivim juče na sudu u Vašingtonu po svim optužbama za seksualno zlostavljanje, zbog čega bi mogao da bude osuđen na 30 godina zatvora.

Brajan Džefri Rejmond (47) zadržao je skoro 500 video snimaka i fotografija koje je snimio golih žena bez svesti, uključujući mnoge na kojima se vidi kako im otvara kapke i pipa ih, rekli su tužioci.

Slike datiraju iz 2006. godine i prate veliki deo Rejmondove karijere, sa žrtvama u Meksiku, Peruu i drugim zemljama, piše AP.

Ovaj slučaj predstavlja sramotu za CIA-u, koja se poslednjih meseci našla na udaru kritike zbog često tajnovitog i zastarelog rešavanja nedoličnog ponašanja njenih zaposlenih.

CIA: Posvećeni smo saradnji sa policijom kako bismo osigurali zadovoljenje pravde

AP je otkrio da je najmanje dvadesetak žena javilo vlastima i Kongresu o seksualnim napadima, neželjenim dodirima i, kako kažu, naporima CIA da ih ućutka.

Jedan pripravnik CIA-e osuđen je za napad i zlostavljanje u avgustu nakon što je omotao šal oko vrata koleginice i pokušao da je poljubi na stepeništu u sedištu agencije u Lengliju.

CIA je javno osudila Rejmondove zločine, a direktor CIA-e Vilijam Berns je u maju pokrenuo niz reformi kako bi pojednostavio zahteve, pružio podršku žrtvama i brže disciplinovao one koji su umešani u nedolično ponašanje.

"Kao što ovaj slučaj pokazuje, posvećeni smo radu sa organima za sprovođenje zakona kako bismo osigurali zadovoljenje pravde“, navodi se u saopštenju CIA. „Pored toga, sve optužbe o seksualnom napadu ili uznemiravanju shvatamo veoma ozbiljno i preduzeli smo značajne korake da obezbedimo inkluzivno okruženje za našu radnu snagu“, navodi se u saopštenju.

Rejmondov branilac nije odgovorio na zahteve za komentar.

CIA
foto: Profimedia

Tužioci: Rejmond je iskusan seksualni predator, vodio je detaljnu listu potencijalnih žrtava

Tužioci su opisali 47-godišnjeg Rejmonda kao iskusnog seksualnog predatora koji je vodio detaljnu listu potencijalnih žrtava organizovanu po imenu, etničkoj pripadnosti i beleškama o njihovim fizičkim karakteristikama.

Pročešljavajući njegove uređaje, istražitelji su pronašli inkriminišuću istoriju pretraživanja interneta za termine kao što su „Ambien i alkohol i onesvestiti“ i „votka and valijum“. U jednoj poruci internet apoteci, Rejmond je napisao: „Dobar dan, da li imate hloral hidrat za nesanicu?“

Kada je uhapšen pre tri godine, Rejmond je bio stacioniran u Meksiko Sitiju, gde je upoznao žene na aplikacijama za sastanke i pozvao ih u svoj stan koji je iznajmila ambasada na piće.

Sa agentovog balkona u pomoć je pozvala gola žena

Da je Rejmond predator otkriveno je tek 2020. godine, nakon što je gola žena, koju je bivši agent upoznao na Tinderu, viknula u pomoć sa njegovog balkona u San Dijegu.

Zbog toga je zabrinuti komšija pozvao policiju. Istražitelji su pretražili Rejmondove elektronske uređaje i počeli da identifikuju žrtve, od kojih su sve opisale da su doživele neki oblik gubitka pamćenja tokom boravka s njim. Tužioci su nameravali da pozovu čak 14 navodnih žrtava tokom suđenja.

Rejmond je prošle godine povukao prethodno izjašnjavanje o krivici u slučaju nakon što je uspešno osporio prihvatljivost određenih fotografija za koje je sudija presudio da su nezakonito skinute sa njegovog mobilnog telefona nakon što su ga agenti naterali da odustane od svoje lozinke. Međutim, druge slike sačuvane na Rejmondovom iCloud nalogu su prihvaćene kao dokaz.

Rejmond se izjasnio krivim po četiri od 25 tačaka optužnice, uključujući seksualni napad, prinudu i transport nepristojnog materijala. Bivši agent biće osuđen u septembru, a preti mu između 24 i 30 godina zatvora.

Bonus video:

01:09

EVO ZAŠTO JE TEŠKO DOKAZATI SILOVANJE! Stručnjaci za Kurir TV: Zaprećene kazne nisu male ALI POSTOJI JEDNA POTEŠKOĆA

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.