BOŽIĆNI SAJMOVI KOJE NE SMETE PROPUSTITI, NAJLEPŠE DOBA GODINE ZVANIČNO POČINJE: Ova tri grada morate da POSETITE
Božić, Foto: Stefan Stojanović

putovanje tokom praznika

BOŽIĆNI SAJMOVI KOJE NE SMETE PROPUSTITI, NAJLEPŠE DOBA GODINE ZVANIČNO POČINJE: Ova tri grada morate da POSETITE

Sve više gradova u Evropi poslednjih godina nudi poseban božićni ugođaj

Objavljeno:

Okićene jelke, raskošne lampice u svim bojama i oblicima, zvuk zvončića, miris cimeta u kuvanom vinu… Najlepše doba godine službeno započinje krajem novembra i početkom decembra, kada gradove širom sveta ukrase sa hiljadama šarenih ukrasa, a trgove prekriju mirisi i prepoznatljivi ukusi koji podsećaju na omiljeni Božić.

Sve više gradova poslednjih godina nudi poseban praznični ugođaj, no neki od njih se, složićemo se svi, zaista izdvajaju zbog svoje bogate istorije i laskavih titula koje im svetski mediji iz godine u godine daju. Ovo su najposebniji događaji koje morate doživeti uživo

Božićni sajam u Budimpešti prošle godine bio proglašen najboljim na svetu

Mađarska prestolnica u ovo doba godine pretvara se u pravu fabriku doživljaja i nudi poseban praznični ugođaj koji privlači posetioce sa svih krajeva sveta. Od nestvarnih ukrasa, preko ledenog parka pa sve do predivnih kućica iz kojih dolaze primamljivi mirisi i ukusi tradicionalne kuhinje, božićnio sajam u Budimpešti zaista je poseban i trebalo bi ga doživeti barem jednom u životu.

Omiljena zimska manifestacija u mađarskoj prestolnici, koja je nekoliko puta izabrana za ”Najbolji božićni sajam u Evropi”, svoja vrata otvara u petak, 17. novembra 2023., i traje do 1. januara 2024. godine.

Salcburg je domaćin najstarijeg božićnog sajma u Evropi

Ako volite šarm austrijskih gradova, okruženih prekrasnim pogledom dok istražujete istoriju, u kombinaciji sa čarobnim božićnim sajmom, onda ćete hteti obavezno da provedete nekoliko dana ove zime u Salcburgu.

Mesto u kojem je rođen Mocart još od 15. veka ugošćuje božićni sajam koji se tokom vekova razvio i postao jedan od najlepših u Evropi.

Jedinstveno okruženje u srcu starog dela grada koji se nalazi na UNESCO-ovom popisu svetske baštine, šarene pijace i duga istorija čine salzburški ”Christkindlmarkt” zoista posebnim događajem. Ovogodišnje izdanje ove prekrasne manifestacije održaće se od 23. novembra i trajaće sve do 06. januara 2024. godine.

@putni.kofer Najstariji Advent u Europi ovog je vikenda otvorio svoja vrata pa slobodno možemo reći da je najljepše doba godine i službeno počelo. 🎄🎉❤️ #strasbourg #christmas #putnikofer ♬ original sound - Putni Kofer

Božićni sajam u Beču odvešće vas u raskošan svet plemića i velikana

Prekrasno uređenje sa hiljadu svetlucavih lampica, miris kuvanog vina, cimeta, božićne pesme na svakom koraku, štandovi sa ručnorađenim poklonima... Božićni sajam u Beču jedan je od najpoznatijih božićnih sajmova u celoj Europi, koji iz godinu u godinu opravdava svoj zvezdani status. Razni događaji održavaju se po celom gradu, ali najpoznatiji je sajam ispred Gradske skupštine, u Rathaus parku, kojim dominira veliko božićno drvce, klizalište i niz štandova sa prazničnom ponudom.

Programi u austrijskoj prestolnici ove godine počinju 11. novembra i trajat će do 4. januara 2024.

Bonus video:

04:29

Krenimo na putovanje kamperom!

(Espreso/ Putnikofer.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.