SKRIVALA SE ISPOD MRTVOG DEČKA: Manekenka preživela napad Hamasa pa oktrila sve STRAHOTE koje su je ZADESILE
Noam Mazal, Foto: Facebook

palestina i izrael

SKRIVALA SE ISPOD MRTVOG DEČKA: Manekenka preživela napad Hamasa pa oktrila sve STRAHOTE koje su je ZADESILE

Noam Mazal Ben-David govorila je iz svog ugla o početku pobune palestinskog naroda

Objavljeno: 16:55h

Noam Mazal Ben-David priseća se krvavih scena prvog dana napada militantne grupe Hamas na Izrael u vreme održavanja muzičkog festivala.

David Neman (25), dečko Noam Mazal Ben-David (27) ubijen je na muzičkom festivalu u Izraelu, a ona je nepomično ležala ispod tela ne bi li preživela.

Noam je pogođena u stopalo i kuk, a iako je mislila da neće preživeti, dva sata kasnije opasnost je prošla.

1 / 7 Foto: AP Photo Abed Khaled

Trenutno se oporavlja u bolnici, a svoje potresno iskustvo prepričala je za Express, prenosi N1.

Festival u pustinji na jugu Izraela počeo je glasnim eksplozijama za koje su mislili da je vatromet pa se nisu dali omesti. Kada su ga krenuli da snimaju mobilnim telefonima, shvatili su da je reč o žestokom napadu.

Hamas je krenuo u krvavi pohod na oko 3.000 Izraelaca koji su se tamo okupili. Pokušali su da pobegnu, ali bilo je prekasno. Sakrili su se u kontejner. „Ušli smo u levi, a zatim su bacili granatu u onaj koji je bio desno od nas – znali smo da su svi tamo mrtvi“, opisala je Noam, a preneo Dnevnik.hr.

1 / 5 Foto: AP Photo Ali Mohmoud

Radili su užasne stvari. Svi su zvali svoje porodice i prijatelje na telefone, delili svoju lokaciju i molili za pomoć“, dodala je. Nakon što je jedna osoba u kontejneru rekla da su je videli, Noam se uvukla u zadnji njegov deo.

Jedan od njih je uskočio i povikao ‘Allahu Akbar’ i eksplodirala je bomba, počeli su da pucaju bez prestanka. Bio je to ruski rulet ko će dobiti metak“, opisala je ova manekenka i model.

Ubrzo su pogodili i njenog dečka u grudi, a devojci koja je ležala na njoj razneli su rame. Čudom je preživela, kasnije ju je pronašao IDF.

Odvedena je u bolnicu Laniado u Netanji odakle poručuje da Palestinci nikada neće biti slobodni pod vladavinom Hamasa. „Hamas je teroristička grupa koja oslobađa čisto zlo u svetu“, zaključila je.

Bonus video:

05:10

IZRAEL RATUJE KAO DA UNIŠTAVA GAMAD, OVO IM JE TAKTIKA! Eksperti tvrde: RAT ĆE TRAJATI 2 DO 3 MESECA, ali Hamas će se oporaviti

(Espreso/ N1, Dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.