OVO SU POSLEDNJI REZULTATI FRANCUSKIH IZBORA! Tesno i neizvesno, u maju pravi DVOBOJ!
Foto: Charles Platiau

evropa na iglama

OVO SU POSLEDNJI REZULTATI FRANCUSKIH IZBORA! Tesno i neizvesno, u maju pravi DVOBOJ!

Prema konačnim rezultatima koje je saopštilo francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova Makron je osvojio 23,75 odsto, a Le Penova 21,53 odsto
Objavljeno: 07:47h

Potpuni rezultati prvog kruga predsedničkih izbora u Francuskoj održanog u nedelju pokazuju da su nezavisni centristički kandidat Emanuel Makron i liderka krajnje desnice Marin Le Pen u vođstvu posle tesne i izuzetno nepredvidljive izborne trke.

foto: Cristophe Ena

Prema konačnim rezultatima koje je saopštilo francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova Makron je osvojio 23,75 odsto, a Le Penova 21,53 odsto.

Iza njih slede konzervativni kandidat Fransoa Fijon sa 19,91 odsto osvojenih glasova i levičarski kandidat Žan-Lik Melanšon sa 19,64 odsto.

foto: Pascal Rossingol

To znači da će se Makron i Le Pen, kao dva kandidata koji su dobili najviše glasova, za mesto predsednika međusobno nadmetati u drugom i odlučujućem krugu, koji će biti održan 7. maja.

Rezultati su u skladu sa predviđanjima većine instituta za istraživanje javnog mnjenja, napominje AP.

Prognoze za drugi krug kažu...

Kandidat centra Emanuel Makron ubedljivo bi pobedio protivnicu ekstremne desnice Marin Le Pen u drugom krugu predsedničkih izbora koji je zakazan za 7. maj.

To su saopštila dva instituta posle prvih rezultata prvog kruga.

Institut Ipsos Sopra Steria je naveo bi Makron osvojio 62 odsto a Marin Le Pen 38 odsto glasova.

Drugi institut Haris interaktiv naveo je da bi kandidat centra dobio 64 odsto, a predsednica Nacionalnog fronta oko 36 odsto.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.