OVO JE LJILJANA KOJA JE TRAGIČNO STRADALA KAD JE NA NJU PALA ŽENA KOJA JE SKOČILA SA ZGRADE: Samo što je izašla...
Ilijana Kristea, Foto: Facebook/Ileana Cristea

TRAGEDIJA

OVO JE LJILJANA KOJA JE TRAGIČNO STRADALA KAD JE NA NJU PALA ŽENA KOJA JE SKOČILA SA ZGRADE: Samo što je izašla...

Ilijana Kristea je stradala kad je na nju pala žena koja je skočila sa zgrade

Objavljeno:

Ilijana Kristea (60) tragično je stradala nakon što je na nju pala žena (43), koja se bacila sa 5. sprata zgrade pokušavajući da izvrši samoubistvo.

Tragedija, koju su zabeležile sigurnosne kamere, dogodila se u Bukureštu 25. oktobra oko 9 sati ujutru, a nesrećna Ilijana preminula je u večernjim satima u bolnici.

Kobnog dana Ilijana, koja živi u zgradi sa koje se žena bacila, krenula je ka autobuskoj stanici. Majka dvoje dece, koja je radila kao knjigovođa u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, nije ni slutila da se više nikad neće vratiti kući. Na pola puta do stanice na nju je pala mlađa žena, koja se bacila sa prozora svoje kancelarije.

Na Ilijanu je pala sa 20 metara visine, a stručnjaci kažu da je silina udarca bila gotovo jednaka kao kad udari automobil pri brzini od 60 kilometara na čas. Obe su ostale svesne nakon jezive nesreće, a prolaznici su brzo pozvali Hitnu pomoć i pritrčali da pomognu.

Dok su ih ubacivali u vozilo saniteta, žena koja je pokušala samoubistvo se neprestano izvinjavala, govoreći da je pogledala pre nego što je skočila i da nikog nije bilo.

Rumunka
foto: Facebook/Ileana Cristea

"Gledala sam, bilo je prazno, i onda sam se bacila", govorila je ona.

Veruje se da je skočila baš u trenutku kada je Ilijana izlazila iz zgrade i da je na nju pala tek što je Ilijana napravila dva ili tri koraka.

Po dolasku u bolnicu konstatovano je da Ilijana ima teške telesne povrede. Odmah su je odveli u operacionu salu i usledilo je pet sati agonije za njenu porodicu.

"Ti minuti, ti sati dok čekaš... Vrata se otvaraju, sve se nadaš reći će ti nešto... Ne znam da li to možete da zamislite", priča Ilijanina ćerka Alisa.

Ilijanino srce stalo je nekih deset minuta nakon što je izašla iz operacione sale. Lekari su uspeli da je povrate, ali su rekli porodici da su prognoze veoma loše.

"Samo smo se molili Bogu da preživi", pričala Alisa za rumunske medije.

Nažalost u 22.10 časova, Ilijana je proglašena mrtvom.

Rumunka
foto: Facebook/Ileana Cristea

"Svi smo u šoku. Kako da poveruješ da tako divna žena tako strada. Da se nađe na pogrešnom mestu, u pogrešno vreme", priča neutešna ćerka.

Žena koja se bacila sa 5. sprata zadobila je lakše povrede ali je ipak hospitalizovana. Policiji je dala izjavu i priznala je da je imala nameru da izvrši samoubistvo. Kako je prilikom pokušaja samoubistva izazvala smrt druge osobe, tereti se za ubistvo iz nehata.

"Sama činjenica da je odabrala da se baci sa sprata zgrade u veoma naseljenom području, čak i da nije htela nekoga da povredi, nema veze. Mogla je da predvidi da ovako nešto može da se dogodi", rekao je advokat Jonut Sandu.

Alisa kaže da se žena izvinjavala zbog onoga što je učinila.

Rumunka
foto: Facebook/Ileana Cristea

"Priznala je da joj je žao. Dok su policajci i lekari stajali tu, dok su je stavljali na kolica, pred svima je govorila da joj je žao, da je gledala pre nego što je skočila i da na trotoaru nije bilo nikog", priča Alisa.

Kolege žene koja je pokušala samoubistvo kažu da je bila povučena, ali da je vrhunski profesionalac. U firmi radi kao knjigovođa, i kobnog dana nije bilo rasprava sa kolegama niti ikakvih neprijatnih situacija koje bi je navele na ovako tragičan čin. Tužilaštvo sada može da naredi da bude prebačena u psihijatrijsku ustanovu na dalja veštačenja.

"Ukoliko se utvrdi da nije bila uračunljiva u vreme kada je izvršila ovo delo, to bi moglo da poništi krivičnu odgovornost za izvršenje ovog krivičnog dela", navodi advokat Sanud.

Ilijanina porodica najavila je da će tužiti ženu koja je izazvala smrt njihove majke i supruge i da će tražiti odštetu.

Bonus video:

00:07

Nesreća kod Mladenovca

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.