Ona je heroj Francuske! Bravo carice! Gest ove konobarice je ganuo svet!

Nije je uplašila kiša metaka

Ona je heroj Francuske! Bravo carice! Gest ove konobarice je ganuo svet!

Pre bih sama umrla, nego da ih pustim da umru. Znam kako je to kada si sam i jednostavno ne bih mogla da živim dalje sa znanjem da nisam pokušala da im pomognem - kaže Žasmin el Jusfi
Objavljeno: 12:31h

Žasmin el Jusfi, 20-godišnja konobarica iz pariskog restorana, tokom teroritičkog napada u francuskoj prestonici rizikovala je sopstveni život da bi bila uz umiruće žrtve i to nakon što je terorista ispalio 30 metaka u piceriji u kojoj je radila. Ona je prvo bila uz ženu koja je uletala ranjena dok se Žasmin sa kolegom krila iza šanka, da bi potom konobarica izašla na ulicu i držala u rukama ljude koji su pali pod mecima islamista. - Pre bih sama umrla, nego da ih pustim da umru. Znam kako je to kada si sam i jednostavno ne bih mogla da živim dalje sa znanjem da nisam pokušala da im pomognem. Nisam želela da se ljudi koji su upucani osete napuštenim - rekla je ona, a prenosi britanski tabloid "Dejli mejl".

Foto: couchsurfing.com
Na snimku koji je objavio sajt ovog lista vidi se kako Jusfijeva iza šanka u rukama drži žrtvu koja krvari, dok ubica Salah Abdeslam na svega nekoliko metara od njih kreće u potragu za novim žrtvama. Jusfijeva je pre toga naterala svog rođaka i kolegu Samira da sagne glavu ispod šanka i sakrije se, nakon čega je on pobegao niz stepenice u kuhinju. Rođena Parižanka, čiji su roditelji poreklom iz Maroka i Alžira, kaže da je isprva mislila da se deca napolju igraju bacajući petarde. - Onda smo opet čuli snažnu buku i prozor je eksplodirao. Krenula je žestoka pucnjava. Sve što znam jeste da sam pala i pokušala da se sakrijem. Sve vreme sam se molila da prestane. Mislim da je trajalo nekih deset ili 20 sekundi, ali za nas je izgledalo kao da je trajalo najmanje jedan ili dva minuta - rekla je Jusfijeva. Žena koju je tešila na podu picerije zvala se Lusil.
- Želela sam da je zaštitim. Bila je ranjena i imala je rupu u ruci. Plakala je i govorila da joj je momak ostao napolju. Da budem iskrena, ja sam mislila da je on mrtav (ali je preživeo)... Izgledala je kao da ima oko 25 godina, mnogo je krvarila. Kada sam je odnela dole rekla mi je da više nije osećala ruku - navela je Jusfijeva. Nakon što je smestila Lusil i druge goste restorana u kuhinji, Jusfijeva je izašla napolje i pomagala dalje. Naišla je na mrtva tela na mestu sa kojeg su Abdeslam i saučesnici otišli samo par minuta ranije. Zajedno sa troje već mrtvih bila je i mlada žena koja samo što nije izdahnula. - Videla sam da me gleda. Držala sam joj ruku sekundu ili dve i onda je preminula - kazala je konobarica, koja je nastavila ulicom dalje da pruža poslednju utehu ljudima koji su umirali. (Espreso.co.rs/dailymail.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.