Potpredsednik Kine: Očekujem da će duh "Letećih tigrova" biti prenesen na nove generacije
Foto: Kineska medijska grupa

SVETSKI MIR I RAZVOJ

Potpredsednik Kine: Očekujem da će duh "Letećih tigrova" biti prenesen na nove generacije

Podsetivši da je predsednik Si Đinping nedavno odgovorio na pismo predsedavajućeg Fondacije sino-američkog vazduhoplovnog nasleđa i veterana Letećih tigrova, Han je rekao da će se kineski narod uvek sećati
herojskih dela Letećih tigrova i nikada neće zaboraviti stare prijatelje

Objavljeno:

„Kina i Sjedinjene Države treba da se pridržavaju međusobnog poštovanja, miroljubivog suživota i pobedničke saradnje i daju veći doprinos svetskom miru i razvoju“, izjavio je u ponedeljak kineski potpredsednik Han Dženg.

Han je to izjavio prilikom sastanka sa delegacijom veterana Letećih tigrova u Pekingu.

Podsetivši da je predsednik Si Đinping nedavno odgovorio na pismo predsedavajućeg Fondacije sino-američkog vazduhoplovnog nasleđa i veterana Letećih tigrova, Han je rekao da će se kineski narod uvek sećati herojskih dela Letećih tigrova i nikada neće zaboraviti stare prijatelje.

Han je rekao da su se pre više od 80 godina Kina i Sjedinjene Države borile rame uz rame protiv fašizma, a priča o Letećim tigrovima nosi duboko prijateljstvo skovano životima i krvlju dva naroda.

„Kina i Sjedinjene Države imaju pred sobom mnoge velike izazove današnjeg sveta“, rekao je Han, „Nadam se da će se duh Letećih tigrova prenositi sa generacije na generaciju“.

Džefri Grin, predsedavajući Fondacije za sino-američko vazduhoplovno nasleđe, i veterani Letećih tigrova Hari Mojer i Mel Mekmalen, između ostalih, rekli su da je velika čast primiti pismo predsednika Sija, dodavši da će oni biti posvećeni tome da nose napred duh Letećih tigrova i unaprede prijateljstvo između američkog i kineskog naroda.

(Espreso/ Kineska medijska grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.