U OVOM GRADU CENA KIRIJE JE MANJA OD JEDNOG EVRA GODIŠNJE: Postoje 3 USLOVA da živite u OVOM RAJU (VIDEO)
Grad, ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/RSFranceIDF

vau!

U OVOM GRADU CENA KIRIJE JE MANJA OD JEDNOG EVRA GODIŠNJE: Postoje 3 USLOVA da živite u OVOM RAJU (VIDEO)

Cena stanarije u jednom nemačkom naselju i dalje košta manje od jednog evra godišnje

Objavljeno:

U tom zatvorenom naselju živi 142 stanovnika, i cena njihove stanarine ostala je gotovo nepromenjena skoro 500 godina - svega 0,88 evra godišnje, što je ekvivalent jednom američkom dolaru.

Ova neverovatna cena stanarine je rezultat sporazuma koji je sklopljen pre pet vekova. Naselje se zove Fugeraj, a njegovi stanovnici su se obavezali na nekoliko uslova: moraju biti katolici, registrovani građani Augsburga i moraju biti na dobrom glasu. Osim toga, stanovnici se obavezuju na policijski čas u 22 sata, a kasniji povratak kući obično podrazumeva davanje napojnice čuvaru.

Ova praksa datira još iz 16. veka i ima svoje korene u porodici Fuger, koja je bila poznata po trgovini tkaninom i bankarstvu. Jakob Fuger, poznat kao Jakob Fuger Bogati, želeo je da uzvrati zajednici i donirao je zemljište za izgradnju društvenog stambenog kompleksa, prve takve vrste na svetu. Stanovnici Fugeraja su se obavezali na tri molitve dnevno i držali se policijskog sata.

Iako su se vrednosti i društvene norme promenile tokom vekova, uslovi za stanovanje u Fugeraju ostali su gotovo nepromenjeni, osim što je vrednost jednog rajnskog guldena, koji je nekad bio godišnja zakupnina za stan, danas ekvivalentna 0,88 evra, što stanovnici i dalje plaćaju kao godišnju stanarinu.

Bonus video:

01:42

STUDENTI U POTRAZI ZA STANOVIMA, KIRIJE PREVISOKE, A OBJEKATA NEDOVOLJNO

(Espreso/ 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.