VIŠE OD 20 GODINA JE ŽIVEO NA BRODOVIMA I KRSTARIO: Mario sada ima BIZARNE nuspojave, noge mu... (FOTO)
Brod, Foto: AP

DOBIO NADIMAK "SUPER MARIO"

VIŠE OD 20 GODINA JE ŽIVEO NA BRODOVIMA I KRSTARIO: Mario sada ima BIZARNE nuspojave, noge mu... (FOTO)

Salkedova odluka da živi na krstarenju nije bila laka stvar

Objavljeno:

Čovek koji je živeo na brodovima za krstarenje Roial Caribbean 23 godine otkrio je čudan neželjeni efekat koji mu se razvio, Unilad.com.

Mario Salkedo je prvi put počeo da živi na brodovima za krstarenje Roial Caribbean International 2000. godine, nakon što je napustio svoju korporativnu ulogu kao međunarodni finansijski direktor u multinacionalnoj korporaciji na kopnu u SAD.

Osim nekih manjih pauza od 15 dana godišnje i 15-mesečne pauze tokom pandemije koronavirusa, on je živeo na moru velikih 20 i više godina.

Međutim, Mariova ljubav prema životu na krstarenju - putnik sa nadimkom "Super Mario" - uticala je na njegovo zdravlje i sada doživljava zaista bizaran fizički neželjeni efekat.

Salkedova odluka da živi na krstarenju nije bila laka stvar.

Prvi put je započeo svoju "krstarešku karijeru" 1996. godine, rekavši jutjuberu Alanu Zingano da je testirao 10 različitih krstarenja i neverovatnih 150 krstarenja na "otprilike 70 brodova" pre nego što je odlučio na kom će na kraju živeti.

Mario je na kraju odabrao Roial Caribbean, primetivši da ga je predstavljanje Voiager of the Seas "promenio igru" krajem 1999. zaista osvojilo.

"Ovaj brod je napravljen za mene", dodaje on.

Brod je možda "napravljen" za Marija, ali ispostavilo se da ljudsko telo verovatno nije najbolje napravljeno za boravak na brodu više od 20 godina.

Kao rezultat toga što je proveo preko 9.000 noći - od 2022. - na brodovima za krstarenje, Mario je rekao za Conde Nast Traveler 2016. da mu se noge sada ne prilagođavaju previše dobro u retkim prilikama kada nogom kroči na kopno.

Otkrio je: „Izgubio sam kopnene noge, pa kada se toliko ljuljam ne mogu da hodam pravolinijski.

U intervjuu za All Things Cruise Mario je dodao: "Toliko sam navikao da budem na brodovima da mi je ugodnije nego na kopnu."

Mario je tokom svog života skočio na impresivnih 1.100 krstarenja koje predviđa i dostigao 10.000 poena u Kraljevskom karipskom društvu krune i sidra, prema blogu Roial Caribbean.

Cena života na brodu je porasla, Mario je rekao Zinganu da plaća 82.000 dolara godišnje da živi u unutrašnjoj kabini na krstarenjima Roial Caribbean.

On je za Roial Caribbean blog rekao: „Sa toliko prijatelja i uspomena na moru tokom godina, planiram da nastavim krstarenje na neodređeno vreme sve dok sam dobrog zdravlja i zabavljam se“.

Bonus video:

02:52

PONOVO STARTUJU BRODSKE TURE

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.