LUKINOM DRUGU SAČMARA BILA U USTIMA, ON POVUKAO OROZ: U telefonu našli nešto jezivo, počelo suđenje
Nemačka policija, Foto: Printscreen/Youtube/DW Documentary

strašno!

LUKINOM DRUGU SAČMARA BILA U USTIMA, ON POVUKAO OROZ: U telefonu našli nešto jezivo, počelo suđenje

Počelo suđenje Luki iz Nemačke koji je optužen da je sačmarom ubio maloletnog druga

Objavljeno:

Počelo je suđenje Luki K. (18) iz nemačkog grada Sarland, koji se tereti da je pre nekoliko meseci ubio svog druga Janika (17) iz sačmare. Veruje se da je Luka, koji je u trenutku ubistva bio maloletan, namerno povukao oroz u trenutku dok je njegovom drugu cev oružja bila u ustima.

Luka i Janik bili su, sa još jednim drugom, u Lukinom stanu u Sarlandu 15. maja ove godine. Oni su oko 17 časova igrali "Call of Duty", a onda je odjednom Luka izvukao sačmaru iz plakara.

Prema podacima iz istrage, Luka i Janik su razgledali oružje koje nije bilo napunjeno i neprestano su povlačili oroz. Posle nekih tri, četiri minuta, Luka je izvukao patrone i stavio ih u cev, a oružje je potom okrenuo prema Janiku. Tinejdžer je tad zgrabio cev i stavio je sebi u usta, a potom izgovorio: "Hajde, hajde, uradi to!"... I Luka je "to uradio"...

Prema optužnici, Luka je pucao iz oružja iako "nije postojala ozbiljna namera da ubije". Prema rečima forenzičara, koji je dao iskaz kao veštak, sačma je udarila Janiku u mozak, i tinejdžer je ostao na mestu mrtav.

Policajac, koji je takođe svedočio, rekao je da je jedan od svedoka na saslušanju izjavio da je Luka, nakon što je povukao oroz, pogledao druga koji je bio sa njima u sobi i rekao: "Druže, mrtav je!"

Šokiran i preplašen, drug je otrčao i pozvao policiju. Kada je policija stigla, Janikovo telo su pronašli u garaži, skriveno na sankama ispod kesa za đubre.

Luka obožava "pucačine"

Nemački mediji pišu da je u trenutku izvršenja zločina Luka živeo kod hranitelja. U to vreme nije imao stalno zaposlenje, niti je išao na neku praksu. Bild piše da je sačmara kojom je počinjeno ubistvo pripadala njegovom biološkom ocu.

Tokom istrage otkriveno je da je Luka pasionirano igrao igrice poput "Call of Duty" i da ga je privlačio "naci milje". Inspektori su pronašli nacističke simbole, fotografije Hitlera i svastika u njegovom mobilnom telefonu.

Na suđenju koje je održano prethodne sedmice, Luka je gotovo sve vreme zurio u sto ispred sebe i nije pravio ni najmanji pokret. Povremeno bi tek sklopio oči, a nije čak ni pogledao Janikovu majku, koja je sedela preko puta njega u sudnici i koja je neprestano gledala u Luku.

Janikova majka je za Bild rekla da su Janik i Luka bili prijatelji iz detinjstva i da su se znali od osnovne škole.

Luki K. preti kazna do deset godina zatvora – prema krivičnom zakonu za maloletnike. Od ubistva je u pritvoru. Luka je optužen za ubistvo iz nehata. Međutim, sudije su navele da je opcija i osuda za ubistvo, navodeći da postoji mogućnost da je imao ubilačku želju.

Luka K. još nije dao iskaz na sudu. On je u prvoj izjavi policiji rekao da je reč o nesrećnom slučaju.

Bonus video:

02:09

POTREBNO UTVRDITI KADA JE LICE SVESNO POČINJENOG UBISTVA! Advokat o tretmanu dečaka osumnjičenog za ubistvo druga

(Espreso/Telegraf/Bild)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.