SI ĐINPING SMENIO MINISTRA ODBRANE: Kao da je PROPAO U ZEMLJU, dva meseca mu nema TRAGA, a sada je SKLONJEN?!
Si Đinping, Foto: EPA-EFE/MARK CRISTINO/POOL

BEZ OBJAŠNJENJA

SI ĐINPING SMENIO MINISTRA ODBRANE: Kao da je PROPAO U ZEMLJU, dva meseca mu nema TRAGA, a sada je SKLONJEN?!

Li, koji je postao ministar odbrane tokom rekonstrukcije kabineta u martu, nije viđen otkako je održao govor 29. avgusta

Objavljeno: 14:05h

Kina je smenila ministra odbrane, generala Li Shangfua, koji se nije pojavljivao u javnosti gotovo dva meseca bez ikakvog objašnjenja.

Li je drugi visoki kineski zvaničnik koji je nestao iz javnosti ove godine, nakon bivšeg ministra spoljnih poslova Kin Ganga, koji je smenjen u julu bez ponuđenog objašnjenja.

Li, koji je postao ministar odbrane tokom rekonstrukcije kabineta u martu, nije viđen otkako je održao govor 29. avgusta.

Nema naznaka da nestanci Kina i Lija signaliziraju promenu kineske spoljne ili odbrambene politike, iako su pokrenuli pitanja o otpornosti kruga moći predsednika i vođe vladajuće Komunističke partije Si Đinpinga.

Si Đinping
Si Đinpingfoto: EPA-EFE/GIANLUIGI GUERCIA / POOL

Podsetimo, Li je pod američkim sankcijama u vezi s njegovim nadgledanjem kupovine oružja iz Rusije, zbog čega mu je zabranjen ulazak u SAD. Kina je prekinula kontakte s američkom vojskom, uglavnom u znak protesta zbog američke prodaje oružja Tajvanu, ali takođe snažno implicirajući da Vašington mora ukinuti mere protiv Lija, što je Peking odbijao javno da prizna.

Bonus video:

03:30

OD KINE MOŽEMO KUPITI JEDNO DRAGOCENO ZNANJE! Ekonomski stručnjak o manevru kojim je Kina prestigla Ameriku pomoću nje same!

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.