KMG potpisala memorandum o saradnji sa Pariskim odborom Olimpijskih igara
Foto: Kineska medijska grupa

KINA

KMG potpisala memorandum o saradnji sa Pariskim odborom Olimpijskih igara

Kao glavni emiter Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine, KMG će poslati više od 2.000 članova osoblja da pripreme međunarodne javne signale za četiri glavna sporta, što su gimnastika, stoni tenis, badminton i penjanje po stenama

Objavljeno:

Direktor Kineske medijske grupe Šen Haisijong i Toni Estanget, predsednik Odbora Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2024. potpisali su juče u Parizu memorandum o saradnji sa Pariskom komitetom Olimpijskih igara, i su postignuli konsenzus o produbljivanju saradnje u promociji Olimpijskih igara u Parizu i proizvodnji specijalnih programa. Istog dana, francuska ministarka kulture Rima Abdul Malak se sastala sa Šenom u Luvru.

Malak je čestitala na potpisanom memorandumu i izrazila nadu prema širenju saradnje između Ministarstva kulture Francuske i KMG-a na filmske i televizijske programe, tradicionalnu kulturu i digitalnu umetnosti. Sledeća godina se obeležava 60. godišnjicu osnivanja diplomatskih odnosa između Kine i Francuske, kao i godina održavanja Letnjih olimpijskih igara u Parizu, Šen je rekao da će tom prilikom jačati konsenzus o saradnji u raznim oblastima sa Francuskom.

Kao glavni emiter Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine, KMG će poslati više od 2.000 članova osoblja da pripreme međunarodne javne signale za četiri glavna sporta, što su gimnastika, stoni tenis, badminton i penjanje po stenama, rekao je Šen. Šen je dodao da će KMG ove godine pokrenuti seriju medijske aktivnosti pod nazivom „Od Pekinga do Pariza“, i raduje se potpisivanje Memoranduma o saradnji kao mogućnosti produbljivanja razmene i saradnje u različitim oblastima kao što su sport, kultura, obrazovanje, film i televizija kako bi se doprinelo kontinuiranom razvoju kinesko-francuskog sveobuhvatnog strateškog partnerstva.

(Espreso/ Kineska medijska grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.