CELO SELO MOŽETE DA KUPITE PO CENI STANA NA VRAČARU: Ima sve što je potrebno za ŽIVOT, samo mu OVO NEDOSTAJE! FOTO
Selo Salto de Castro, Foto: Printscreen/Instagram/ India.com

da li je moguće?

CELO SELO MOŽETE DA KUPITE PO CENI STANA NA VRAČARU: Ima sve što je potrebno za ŽIVOT, samo mu OVO NEDOSTAJE! FOTO

Selo se prostire na površini od 6.000 kvadratnih metara, ima 44 kuće, bar, crkvu, školu, čak i gostionicu, a trenutna populacija mesta broji – nula stanovnika

Objavljeno:

Ako ste ikad razmišljali o mirnijem životu i preseljenju na selo, evo prilika koja se ne propušta: trenutno možete kupiti celo jedno selo u Španiji i to po ceni od 560.000 evra. Selo Salto de Castro prostire se na površini od 6.000 kvadratnih metara, ima 44 kuće, bar, crkvu, školu, čak i gostionicu, a trenutna populacija mesta broji – nula stanovnika.

Evo što se krije iza ovog neobičnog oglasa i o kakvom se to selu tačno radi. Selo Salto de Castro prvi se put u oglasima pojavilo pre godinu dana i na naslovnim stranama španskih medija je dospela informacija da se celo mesto sa 44 kuće prodaje za iznos malo veći od onog koji treba izdvojiti za veći stan u nekoj evropskoj metropoli.

Salto de Castro
Salto de Castrofoto: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/ INDIA.COM

Selo se prostire na površini od 6.000 kvadratnih metara, ima 44 kuće, bar, crkvu, školu, čak i gostionicu, a trenutna populacija mesta broji – nula stanovnika. Evo što se krije iza ovog neobičnog oglasa i o kakvom se to selu tačno radi. Za 300.000 evra kupio ga je građevinski biznismen Oscar Torres iz Toleda, koji ga je sada ponovo stavio u prodaju i gotovo udvostručio cenu.

Čini se da je gospodin Torres selo kupio kao investiciju, uložio je navodno određena sredstava i poboljšao kvalitet zgrada, i sada je spreman da ga proda za veći novac.

Salto de Castro
Salto de Castrofoto: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/ INDIA.COM

Selo je izgrađeno 1940. godine za smeštaj radnika koji su gradili obližnju branu. Kad je taj veliki posao završen, ljudi su 1989. otišli i kuće su ostale prazne. Više od 30 godina se u njih niko nije uselio niti ih koristio, što govori da baš i nisu u najboljem stanju.

Salto de Castro nalazi se u pokrajini Zamora, između retko naseljene regije Kastilja i Leon, blizu špansko-portugalske granice. Samo je 100 metara udaljen od najistočnije tačke Portugala.

Sastoji se od 44 kuće, konobe, crkve, škole, bazena, sportskog centra i bivše policijske stanice. Zapravo ima sve ono što biste očekivali u standardnom španskom selu. Jedino što mu nedostaje su stanovnici.

Salto de Castro
Salto de Castrofoto: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/ INDIA.COM

Ispražnjena sela nisu redak prizor u ovom seoskom delu Španije jer je on udaljen od gradova i sunčane obale zemlje. Zato je tražena cena, pišu strani mediji, prilično nerealna. Prema sadašnjoj ceni, celo selo košta kao jedan veliki stan ili dva manja u Madridu ili Barseloni.

Salto de Castro
Salto de Castrofoto: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/ INDIA.COM

Navodno je Salto de Castro 2000. godine od hidrokompanije kupila porodica koja je nameravala da ga pretvori u turističko mesto. Međutim, onda se dogodila kriza 2008. koja je stvari stavila u drugi plan i na karju je selo stavljeno u prodaju. Prema ranijoj studiji koju su izradili bivši vlasnici, investicija koja bi gradu bila potrebna da bi selo funkcionisalo i počelo da bude isplativo iznosila bi oko dva miliona evra.

Bonus video:

03:03

MEDVED TERORIŠE SELO KOD NOVOG PAZARA! Meštani u štrahu za najmilije: Šljive i stoka, to je sitno, ali ŠTA AKO NAPADNE DECU?

(Espreso /putnikofer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.