HAMAS SLUŠA SAMO OVE 3 ZEMLJE? Bivši visoki zvaničnik MOSADA upozorava - oni moraju da VRŠE PRITISAK!
Foto: Ali Jadallah / AFP / Profimedia

SUKOBI NE JENJAVAJU

HAMAS SLUŠA SAMO OVE 3 ZEMLJE? Bivši visoki zvaničnik MOSADA upozorava - oni moraju da VRŠE PRITISAK!

Bivši visoki zvaničnik Mosada Dejvid Mejdan je komentarisao kopneni napad na Pojas Gaze

Objavljeno:

Izraelska vojska mora da odloži kopneni napad na pojas Gaze ako su pregovori o oslobađanju talaca u toku, rekao je bivši visoki zvaničnik Mosada Dejvid Mejdan.

Mejdan, koji je služio kao koordinator za taoce i nestala lica u vreme oslobađanja Gilada Šalita 2011. godine, rekao je da "spašavanje života treba da bude glavni prioritet i da invazija može da sačeka".

- Snage su tu, ljudstvo je tu i možemo to da uradimo kasnije - rekao je Mejdan, dodajući da vidi samo kratak vremenski rok da se oslobode taoci koje je Hamas odveo u Gazu 7. oktobra.

- Među taocima je 30 dece, starijih, neki teško ranjeni. Što više odugovlačite sa humanitarnim sporazumom da oslobodite taoce, rizikujete njihove živote - dodao je Mejdan.

On kaže da bi u situaciji da je dobio izveštaj o dogovoru o oslobađanju talaca, to video kao razvoj događaja koji primorava odgađanje kopnenog upada.

Prema Mejdanovim rečima, Hamas "sluša tri zemlje - Egipat, Katar i Tursku. To su zemlje koje mogu da vrše pritisak na Hamas da oslobodi taoce", dalje tvrdi Mejdan.

- Sjedinjene Države moraju izvršiti pritisak na te tri zemlje kako bi Hamas učinili fleksibilnijim - navodi on.

Bonus video:

01:59

HAMAS IMA 2 CILJA U IZRAELU! Pukovnik u penziji tvrdi: Taoci koje drže teroristi trpe STRAŠNO FIZIČKU I PSIHIČKU PRESIJU

(Espreso/ Jerusalem Post)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.