OLUJA BABET USMRTILA PRVU OSOBU: Izvučeno telo žene, HITNO se oglasio škotski premijer (FOTO)
Oluja, Foto: Profimedia

tragedija

OLUJA BABET USMRTILA PRVU OSOBU: Izvučeno telo žene, HITNO se oglasio škotski premijer (FOTO)

Oluja Babet odnela je prvi život, izvučeno je telo žene iz reke u Škotskoj

Objavljeno:

Telo 57-godišnje žene izvučeno je iz reke u Angusu, u Škotskoj, nakon što je na obale Velike Britanije stigla oluja Babet, saopštile su lokalne vlasti.

"Tako tužna vest. Moje misli su sa porodicom i prijateljima žene koja je nažalost izgubila život", napisao je škotski premijer Humza Jusaf na društvenoj mreži X (Tviter), prenosi Gardijan.

Ukupno je više od 400 domova evakuisano zbog očekivanih poplava, a više od 4.000 objekata ostalo je bez struje zbog snažnih olujnih udara.

Kako prenosi Skaj njuz, na pojedinim mestima istaknuta su i upozorenja opasnosti po život, a u gradu Brečinu u Škotskoj, stanovnicima je rečeno da se evakuišu.

Meteorološka agencija u Velikoj Britaniji izdala je crveno upozorenje za delove Škotske jer se očekuju velike padavine, kao i zbog mogućnosti velikih poplava opasnih po život.

Vlasti drugih zemalja severne Evrope takođe su se prpremile za oluju koja dolazi sa istoka, a danski mediji su javili da će taj region pogoditi verovatno najveće poplave u poslednjih 110 godina.

Bonus video:

02:21

OLUJA DANIJEL KOJA JE POPLAVILA GRČKU, SADA CILJA NA SRBIJU? Meteorolog Todorović otkrio tačnu poziciju ciklona i njegovu METU

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.