Šef diplomatije: Treći forum je prekretnica u izgradnji Pojasa i puta
Vang Ji, Foto: Promo

KINA

Šef diplomatije: Treći forum je prekretnica u izgradnji Pojasa i puta

Najvažniji konsenzus postignut na ovom forumu je otvaranje nove faze visokokvalitetne saradnje na Pojasu i putu

Objavljeno:

Treći forum Pojas i put za međunarodnu saradnju predstavlja još jednu važnu prekretnicu u procesu zajedničke izgradnje Pojasa i puta, izjavio je u sredu kineski ministar inostranih poslova Vang Ji, nazivajući forum "potpunim uspehom".

"Najvažniji konsenzus postignut na ovom forumu je otvaranje nove faze visokokvalitetne saradnje na Pojasu i putu", rekao je Vang, takođe član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, na konferenciji za novinare.

Vang je istakao da je nova faza saradnje obavezna da stvori još više novih mogućnosti za globalnu ekonomiju i postane blagodet za globalnu situaciju.

"Najveća vizija ovog foruma je zajednička modernizacija sveta", rekao je Vang "Inicijativa Pojas i put napravila je platformu za saradnju za zajednički razvoj i pomogla mnogim zemljama u razvoju da ubrzaju svoj marš ka modernizaciji. Tokom Foruma ostvareno je ukupno 458 rezultata".

U proteklih 10 godina, istakao je Vang, saradnja na Pojasu i putu ostvarila je istorijske uspehe, otvarajući put saradnje, mogućnosti i prosperiteta koji vode ka zajedničkom razvoju.

Vang je dodao da je Pojas i put otvorena platforma i da je svaka zemlja dobrodošla da učestvuje u njemu u svakom trenutku.

"Kina je spremna da se uskladi sa svim drugim inicijativama za povezivanje", rekao je Vang.

Vang je, takođe, odbacio tvrdnju da je Partnerstvo za globalnu infrastrukturu i investicije koje su pokrenule SAD usmereno na Pojas i put, nazivajući narativ još jednim slučajem politizacije ekonomskih pitanja.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.