PUTINOVE REČI ODJEKNULE ŠIROM SVETA, SLUŠAJTE SAMO ŠTA JE IZGOVORIO: Oglasio se povodom NAJNOVIJIH DEŠAVANJA!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

RUSKI PREDSEDNIK

PUTINOVE REČI ODJEKNULE ŠIROM SVETA, SLUŠAJTE SAMO ŠTA JE IZGOVORIO: Oglasio se povodom NAJNOVIJIH DEŠAVANJA!

Putin je podsetio da je Rusija oduvek zagovarala formiranje suverene palestinske države sa istočnim Jerusalimom kao glavnim gradom

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da misli da sukob Izraela i Hamas neće eskalirati u širi rat i da je njegov utisak da "tamo praktično nema igrača spremnih da razviju konflikt", preneo je "Gardijan".

Putin je rekao da je napad na bolnicu u Pojasu Gaze tragedija i humanitarna katastrofa i da očekuje da bi to mogao biti signal o neophodnosti okončanja sukoba.

- Što se tiče napada na bolnicu, tragedija koja se tamo dogodila je stravična. Stotine mrtvih i ranjenih je, naravno, katastrofa. To se dogodilo na lokaciji humanitarne prirode. Zato očekujem da će ovo biti signal da sukob treba što pre okončati. U svakom slučaju, potrebno je pokrenuti neke kontakte i razgovore - rekao je on novinarima nakon razgovora sa kineskim predsednikom Sijem Đinpingom u Pekingu.

Vladimir Putin i Si Đinping
Vladimir Putin i Si Đinpingfoto: EPA-EFE/ALEXEY MAYSHEV / SPUTNIK /

Putin je naveo da ima utisak da glavni regionalni igrači na Bliskom istoku ne žele da se palestinsko-izraelski sukob produbi i eskalira do širih razmera.

- Neophodno je tražiti jedinstvo palestinskog naroda - istakao je on i dodao da to treba da bude stvar samih Palestinaca.

Putin je podsetio da je Rusija oduvek zagovarala formiranje suverene palestinske države sa istočnim Jerusalimom kao glavnim gradom.

Najnovije informacije o dešavanjima u Izraelu čitajte u našem blogu.

Bonus video:

01:59

HAMAS IMA 2 CILJA U IZRAELU! Pukovnik u penziji tvrdi: Taoci koje drže teroristi trpe STRAŠNO FIZIČKU I PSIHIČKU PRESIJU

(Espreso/ Srna/ Gardijan)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.