"PROJEKTILI SU SE POKAZALI": Oglasio se Zelenski!
Volodimir Zelenski, Foto: EPA-EFE/JULIA NIKHINSON / POOL

rat u ukrajini

"PROJEKTILI SU SE POKAZALI": Oglasio se Zelenski!

Ruski zvaničnik Vladimir Rogov potvrdio je da su ukrajinske snage upotrebile u napadu na grad Berdjansk u regionu Zaporožje

Objavljeno:

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potvrdio je da su ukrajinske snage upotrebile projektile "ATACMS" američke proizvodnje.

- Danas smo posebno zahvalni Americi jer su naši sporazumi sprovedeni. Projektili `ATACMS` su se pokazali - naveo je Zelenski u video-poruci objavljenoj na "Telegramu", prenosi ruska novinska agencija TASS.

Vladimir Zelenski, Volodimir Zelenski, Volodomir Zelenski
foto: EPA UKRAINE PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Američka novinska agencija AP objavila je ranije, pozivajući se na svoje izvore, da su SAD u tajnosti od Vašingtona pre nekoliko dana dobili taktičke projektile "ATACMS" opremljene sa bojevom glavom ispunjenim kasetnom municijom.

Prema navodima AP, usled bojazni američke administracije od mogućeg pogoršanja tenzija sa Rusijom, projektili "ATACMS" dostavljeni Kijevu imaju nešto kraći domet, ali su istovremeno opremljeni bojevom glavom sa kasetnom municijom.

Neimenovani američki zvaničnik naveo je da je isporuka projektila namerno obavljena u tajnosti. Ruski zvaničnik Vladimir Rogov potvrdio je da su ukrajinske snage upotrebile u napadu na grad Berdjansk u regionu Zaporožje.

Bonus video:

02:28

RUSIJA I IRAN IMAJU NAJVEĆE KORISTI OD RATA U IZRAELU! Đokić tvrdi: Americi ovaj sukob ne odgovara ZBOG OVOGA

Espreso/Blic


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.