"MA, TO JE GLUPOST": Nikad OŠTRIJE reči Putina tokom INTERVJUA, čekajte da vidite samo šta je još rekao
Vladimir Putin, Foto: Printscreen/Youtube/SkyNews

JASAN NAKON AMERIČKOG IZVEŠTAJA

"MA, TO JE GLUPOST": Nikad OŠTRIJE reči Putina tokom INTERVJUA, čekajte da vidite samo šta je još rekao

Putin je takođe primetio da je Vašington inicijator pogoršanja odnosa sa Moskvom i Pekingom i da pored toga gura svoje evropske saveznike da to učine iako Brisel ne želi da se svađa sa Кinom

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin smatra da izveštaj američkog Kongresa o potrebi pripreme za istovremeni rat sa Кinom i Rusijom ne treba shvatati ozbiljno.

Putin navodi da će ideja o sukobu između nuklearnih sila "teško pasti na pamet ljudima zdravog razuma".

- To je glupost, naravno, ne mislim da je sve ovo ozbiljno. Jednostavno plaše jedni druge - rekao je Putin u intervjuu Pavlu Zarubinu.

Istovremeno je upozorio da ako SAD žele da se bore sa Rusijom, to neće biti specijalna vojna operacija, već potpuno drugačiji rat.

Putin je takođe primetio da je Vašington inicijator pogoršanja odnosa sa Moskvom i Pekingom i da pored toga gura svoje evropske saveznike da to učine iako Brisel ne želi da se svađa sa Кinom.

- Obim trgovine EU sa Кinom stabilno raste i to još bržim tempom od onog sa Rusijom - rekao je Putin.

Komisija američkog Кongresa, podsetimo, predstavila je nedavno izveštaj u kome se preporučuje izgradnja nuklearnog i konvencionalnog naoružanja i jačanje vojnih saveza. U dokumentu je naglašeno da Vašington i njegovi saveznici moraju da budu spremni da istovremeno obuzdaju i poraze Кinu i Rusiju jer su međunarodni poredak predvođen SAD i vrednosti koje zastupa ugroženi od oba "autoritarna režima".

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Anton Novoderezhkin / Sputnik / Profimedia

Rusija je nedavno odlučila da na Putinovu inicijativu povuče ratifikaciju Sporazuma o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih proba. Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da vlasti nemaju drugog izbora osim da izbalansiraju situaciju i stave zemlju u ravnopravan položaj sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Putin je rekao da bi to omogućilo Rusiji da testira "novo oružje" kako bi bila sigurna da će specijalna bojeva glava raditi bez greške. Nakon toga je obećao da će krstareće rakete Burevestnik na nuklearni pogon i rakete Sarmat staviti u masovnu proizvodnju. Si-En-En je pisao da je Ruska Federacija počela da priprema poligon za nuklearno testiranje na Novoj zemlji.

Kina je nakon izveštaja SAD u kome se navodi mogućnost istovremenih ratova sa Moskvom i Pekingom, podsetimo, upozorila Vašington da se ne igra sa vatrom.

Bonus vidoe:

03:08

RUSIJA JE JEDINI ZAŠTITNIK EVROPSKIH VREDNOSTI!! Dimitrijević: Finska shvata da je ulazak u NATO greška, Putin dobija izbore!

(Espreso/Kurir/Moscow Times)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.