BOGATI NASLEDNIK IMPERIJE ODNEO POBEDU NA IZBORIMA: Danijel postao NAJMLAĐI predsednik Ekvadora!
Danijel Noboa, novi predsednik Ekvadora, Foto: EPA-EFE/Mauricio Duenas Castaneda

BIZNISMEN UŠAO U POLITIKU

BOGATI NASLEDNIK IMPERIJE ODNEO POBEDU NA IZBORIMA: Danijel postao NAJMLAĐI predsednik Ekvadora!

Noboina porodica ima uspešnu poslovnu tradiciju - odrastao je učeći od svog oca, barona banana Alvara, koji je nekoliko puta neuspešno pokušavao da postane predsednik

Objavljeno:

Biznismen Danijel Noboa (35) pobedio je na predsedničkim izborima u Ekvadoru i tom prilikom poručio da od ponedeljka počinje nova era Ekvadora.

"Počećemo da radimo na obnovi zemlje koja je ozbiljno uzdrmana nasiljem, korupcijom i mržnjom. Noboa prvog dana počinje da radi kao vaš predsednik", rekao je Noboa svojim pristalicama tokom obraćanja u primorskom gradu Olonu, prenosi Rojters.

Noboa će sa 35 godina postati najmlađi predsednik u istoriji Ekvadora.

Danijel Noboa
Danijel Noboafoto: EPA-EFE/Mauricio Torres

Noboa je tokom predsedničke kampanje obećao da će obnoviti južnoameričku zemlju koja se bori sa slabom ekonomijom i sve većom stopom kriminala i nasilja, a nakon što je pomalo neočekivano dospeo u drugi krug predsedničkih izbora, rekao je da će poboljšati ekonomiju, stvoriti poslove za mlade ljude, kao i stati na put opasnim kriminalcima.

Danijel Noboa
Danijel Noboafoto: EPA-EFE/Jonathan Miranda

Kako navodi britanska agencija, Noboa će se suočiti sa značajnim izazovima u ekonomiji, koja je uzdrmana nakon pandemije korone, usled čega je hiljade Ekvadoraca emigriralo.

Noboina porodica ima uspešnu poslovnu tradiciju - odrastao je učeći od svog oca, barona banana Alvara, koji je nekoliko puta neuspešno pokušavao da postane predsednik.

U nastavku pogledajte prilog o situaciji na Bliskom istoku:

01:35

SITUACIJA ĆE ESKALIRATI Lutovac analizira sukob na Bliskom istoku: Izrael ima podršku Amerike, neće stati dok ne ispuni ciljeve

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.