IZRAEL UDARIO JAKO, SVE VIŠE MRTVIH PALESTINACA: Hladnjače postale MRTVAČNICE, HOROR!
Palestina, Foto: EPA-EFE ATEF SAFADI

palestina i izrael

IZRAEL UDARIO JAKO, SVE VIŠE MRTVIH PALESTINACA: Hladnjače postale MRTVAČNICE, HOROR!

Broj poginulih Palestinaca u Pojasu Gaze i na Zapadnoj obali povećan na 2.506

Objavljeno:

Zdravstveni zvaničnici u Pojasu Gaze prisiljeni su da odlažu tela Palestinaca ubijenih u izraelskim vazdušnim napadima u hladnjače za prevoz sladoleda jer je njihovo premeštanje u bolnice prerizično, a na grobljima nema mesta.

Izrael žestokim bombardovanjem Pojasa Gaze uzvraća udarac palestinskoj militantnoj grupi Hamas, koja je prošli vikend izvela najsmrtonosniji napad na Izrael u nekoliko decenija i brutalno se obračunavala s civilima.

Palestinsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je večeras da je broj poginulih Palestinaca u Pojasu Gaze i na Zapadnoj obali povećan na 2.506, a broj ranjenih na oko 10.400 od ​​početka sukoba.

1 / 6 Foto: EPA-EFE MOHAMMED SABER

„Bolnička mrtvačnica može primiti samo 10 tela, tako da smo doveli kamione iz fabrika sladoleda kako bismo odložili ogroman broj mučenika“, rekao je dr. Jaser Ali iz Deir Al-Balaha, prenosi Index.hr.

Hladnjače postale improvizirane mrtvačnice

Hladnjače, na čijim stranicama još uvek stoje reklamne slike nasmane dece koja uživaju u kornetima, obično se koriste za dostavu sladoleda supermarketima.

Sada su to improvizovane mrtvačnice za žrtve razornog rata između Hamasa i izraelske vojske.

Vlasti u Gazi saopštile su da je u izraelskim napadima do sada poginulo više od 2.400 ljudi, od čega je četvrtina dece. Bolnicama nedostaje zaliha i teško se nose s rastom broja ranjenih kojih ima na hiljade.

Izrael je obećao da će uništiti Hamas nakon što su njegovi borci divljali po izraelskim gradovima 7. oktobra pucajući na muškarce, žene i decu i loveći taoce. To znači da će broj mrtvih u Gazi naglo porasti.

“Pojas Gaze je u krizi i ako se rat nastavi na ovaj način, nećemo moći da sahranio mrtve. Groblja su već puna i potrebna su nam nova”, rekao je Ali.

Bonus video:

00:50

MI SMO TRANZITNA LUKA, OSTALE KOMPANIJE NE LETE U IZRAEL Pilot Er Srbije: Ovo im je glavni razlog odlaska na zaraćenu teritoriju

(Espreso/ Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.