SPASILI PSA, PA MU OŠIŠALI SKORO 5 KILOGRAMA KRZNA: Transformacija je NEVEROVATNA, ovo morate da VIDITE (FOTO)
Pas, Foto: TAO Images Limited / Alamy / Profimedia

POMOĆ PSIMA

SPASILI PSA, PA MU OŠIŠALI SKORO 5 KILOGRAMA KRZNA: Transformacija je NEVEROVATNA, ovo morate da VIDITE (FOTO)

U Novom Meksiku spašen pas koji je dugo bio zatvoren u malom sanduku

Objavljeno:

Služba za spasavanje životinja iz Espanjole u Novom Meksiku iz jednog dvorišta iznela je psa koji je dugo bio zatvoren u malom sanduku.

Kada su ga doveli u Espanjola Humane (EH), neprofitnu organizaciju koja se bavi spasavanjem i negom napuštenih kućnih ljubimaca, tim negovatelja je odmah priskočio u pomoć ovom jadnom psu, prensoi The Dodo.

Pokušali su da ga smire i učine da mu bude što prijatnije, ali je pas bio previše uplašen da bi dozvolilo bilo kome da se približi.

"Bio je prestravljen, jer nije mogao ništa da vidi i očigledno ga je sve bolelo", rekao je Alen iz EH tima. "Kao da je svaki centimetar njegove kože vrištao od bola".

Jedan od članova EH znao je kako će pomoći psu, bez izazivanja dodatnog bola ili stresa.

Odneli su ga u operacionu salu, dali mu sedativ, a zatim započeli zastrašujući zadatak uklanjanja dugačke, zamršene i prljave dlake.

Bio je potreban skoro čitav sat da se sva ućebana dlaka ukloni sa tela ovog jadnog psa koji je, kako se ispostavilo posle merenja, na leđima nosio skoro pet kilograma krzna!

Kada se probudio, pas koga su nazvali Đuzepe je živnuo, ali nije znao kako da se ponaša zbog iznenadne prijatne promene.

Njegovi spasioci kažu da je dugo i mirno sedeo na krevetu i polako jeo.

Kad mu je skinuto bezmalo pet kilograma dlake, pokazalo se da ovaj slatki dečko pati od prekomerne debljine. Veterinarski tim je otkrio da ima i hipotireozu, što usporava njegov metabolizam, pa kilogrami koje je "nabacio" utiču na njegovu sposobnost da normalno diše i hoda.

Đuzepeu predstoji dug put do izlečenja, ali ga prijatelji iz Espanola Humane ne napuštaju. I ne žure da ga isprate.

"Potrebno mu je vreme i ljubav", kažu ovi dobri ljudi koji su veoma srećni što su u mogućnosti da pomognu Đuzepeu.

Iako Đuzepe još nije spreman da ode u novi dom, njegovi prijatelji znaju da će doći dan kad će neka porodica uzeti ovog "bivšeg lava" koji će živeti srećno do kraja života.

Bonus video:

00:17

Zmija u centru Beograda

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.