TAKSISTA SILOVAO TINEJDŽERKU, A ONDA JE USLEDILA BRUTALNA OSVETA: Namamila ga je u ŠUMU, a onda...
Šuma, Foto: Profimedia

JEZIVO

TAKSISTA SILOVAO TINEJDŽERKU, A ONDA JE USLEDILA BRUTALNA OSVETA: Namamila ga je u ŠUMU, a onda...

Navodno je poslala SMS taksisti ražeći od njega da je dočeka sa flašom votke na parkingu u blizini prirodnog parka Hjalstaviken na jugoistoku zemlje

Objavljeno:

Šesnaestogodišnja Šveđanka optužena je da je namamila taksistu u zabačenu šumu, gde ga je ubila kako bi mu se osvetila za silovanje koje se dogodilo kada je imala 14 godina. Njoj i njenoj četvorici braće, koji imaju između 16 i 18 godina, sudi se za ubistvo 26-godišnjaka.

Braća su odbacila sve optužbe, ali je devojka priznala da je namamila taksistu u šumu sa namerom da ga prebije. Navodno je poslala SMS taksisti tražeći od njega da je dočeka sa flašom votke na parkingu u blizini prirodnog parka Hjalstaviken na jugoistoku zemlje. To se dogodilo u martu.

Nakon susreta, njena braća su zadavila taksistu i obesila ga konopcem koji su doneli sa sobom, objavio je švedski list Fria Tajder, prenosi Dejli mejl. Tužioci kažu da to znači da je verovatno mnogo patio u svojim poslednjim trenucima. Za vozačem je organizovano nekoliko potraga, a pronađen je tek nekoliko nedelja kasnije. Njegov automobil je pronađen sakriven u obližnjem snežnom nanosu.

Šuma
foto: Profimedia

Lokalna policija je saopštila da je pronašla DNK optuženih u automobilu i na užetu kojim je 26-godišnjak obešen. Pored toga, otkriveno je da su devojčica i njena braća prebacili novac sa bankovnih računa taksiste na svoje. Policija je takođe navodno pronašla neke od njegovih stvari u njihovoj kući.

Tužioci su potvrdili da je motiv za ovo ubistvo osveta, pošto je devojčica prošlog februara rekla da ju je vozač silovao. Braća su navodno rekla nekolicini svojih prijatelja da će ubiti silovatelja, a kasnije su im priznali da su to i učinili. Andreas Palinder, šef policijske istrage u gradu Upsala, priznao je da njenu prijavu silovanja tada nisu shvatili ozbiljno. "Teoretski, mogli smo da sprečimo ubistvo", rekao je on.

Tužioci smatraju da je za ubistvo možda postojao finansijski motiv, pošto su mu je nestao novac. Međutim, ova teorija je kasnije odbačena. Ebru Tok, advokat porodice taksiste, ranije je rekao da su duboko ožalošćeni i šokirani ovim ubistvom i da se nadaju da će istraga razjasniti okolnosti ovog slučaja.

Bonus video:

03:49

Ti mladi ljudi koji su počinili ubistvo, oni ne dočekaju duboku starost

(Espreso/ Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.