KATASTROFA U NAJAVI! Ako projektil pogodi OVAJ objekat na Bliskom istoku LOŠE SE PIŠE, imaće efekat "PRLJAVE BOMBE"
Raketni napad na Izrael, Foto: AP Photo Fatima Shbair

CRNE PROGNOZE

KATASTROFA U NAJAVI! Ako projektil pogodi OVAJ objekat na Bliskom istoku LOŠE SE PIŠE, imaće efekat "PRLJAVE BOMBE"

Palestinsko-izraelski konflikt, u čijoj su osnovi teritorijalni interesi strana, decenijama predstavlja žarište u regionu

Objavljeno:

U Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju raste zabrinutost zbog eskalacije sukoba između Palestine i Izraela, izjavio je zamenik šefa agencije, Mihail Čudakov. On je istakao da bi eventualni pogodak nuklearnog objekta mogao imati posledice slične eksploziji "prljave bombe".

- Ničeg dobrog neće biti ako nuklearni objekti budu meta projektila. Postoji velika opasnost od „prljave bombe", dovoljno je da projektil padne na skladište istrošenog nuklearnog goriva - upozorio je Čudakov na marginama Ruske energetske nedelje, piše „Sputnjik".

Vojno krilo palestinskog pokreta Hamas u subotu je objavilo operaciju „Potop el Akse“ protiv Izraela. Izraelska vojska nakon toga je saopštila o pokretanju operacije „Gvozdeni mačevi“ protiv Hamasa u Pojasu Gaze.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu, u obraćanju naciji, rekao je da se zemlja nalazi u ratnom stanju i dodao da je naredio mobilizaciju rezervi. Izraelska vojska čisti naseljena područja.

Benjamin Netanijahu
Benjamin Netanijahufoto: EPA-EFE/ABIR SULTAN / POOL

Podsetimo, palestinsko-izraelski konflikt, u čijoj su osnovi teritorijalni interesi strana, decenijama predstavlja žarište u regionu.

Odlukom Ujedinjenih nacija, uz aktivnu ulogu SSSR, 1947. godine određeno je da budu formirane dve države - Izrael i Palestina - ali je osnovana samo izraelska država.

Vesti o ratu u Izraelu pratite na našem portalu iz minuta u minut.

Bonus video:

01:23

AKO UNIŠTE HAMAS, NJIHOVA NEROĐENA DECA POSTAĆE NOVI TERORISTI! General u penziji: Zverstva koja su učinili su RETKA u istoriji!

(Espreso/ 24 sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.