IZRAEL OBJAVIO SLIKU IZ KIBUCA GDE JE HAMAS POČINIO MASAKR (FOTO)
Napad u Izraelu, Foto: EPA-EFE/MOHAMMED SABER

rat u Izraelu

IZRAEL OBJAVIO SLIKU IZ KIBUCA GDE JE HAMAS POČINIO MASAKR (FOTO)

Izrael objavio fotografiju iz kibuca Kfar Aza gde je Hamas počinio masakr

Objavljeno: 19:35h

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su fotografiju iz kibuca Kfar Aza, koji je bio meta napada Hamasa i u kojem su masakrirane čitave porodice.

Veruje su da je većina ubistava počinjena u subotu ujutru, kada su borci Hamasa upali na teritoriju Izraela.

Fotografiju kibuca Kfar Aza, dok se u pozadini vidi Gaza, objavile su Izraelske odbrambene snage na Tviteru.

"U subotu ujutro, teroristi Hamasa jurišali su preko polja. Neki su sleteli paraglajderima. Teroristi su išli od kuće do kuće, masakrirajući bebe, majke i očeve u njihovim spavaćim sobama. Hamas će platiti za ovaj zločin", napisao je IDF na Tviteru, ali takve tvrdnje nikada nisu potvrđene.

Da podsetimo, izraelskoj vojsci trebalo je više od 12 sati da prodre do ove zajednice, čiji su stanovnici bili mete Hamasa. Zajedno sa njima u kibuc su nakon pokolja ušli i novinari, koji su zabeležili stravičan prizor.

Hamas
foto: JACK GUEZ / AFP / Profimedia

Sudbine porodica iz kibuca su tračine. Ljudi su ubijani bez upozorenja, ispred svojih kuća... Roditelji su pokušavali da spase živote svoje dece skrivajući ih u plakarima i ormarićima u kuhinji, podrumima...

Na terenu za košarku poređane sucrne kese sa beživotnim telima koja i dalje čekaju na identifikaciju. Stanovnici ovog kibuca su uhvaćeni nespremni za napad, i mogli su samo da se brane golim rukama.

Bonus video:

09:34

NACIJA U ŠOKU: POLA MILIONA IZRAELACA U SLUŽBI ODBRANE! Uživo iz Tel Aviva, Izrael Dojč: Jasno je da su se mesecima PRIPREMALI

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.