"BILI SMO IZNENAĐENI SLOMOM IZRAELA": Zvaničnik HAMASA progovorio, u OVOM SLUČAJU Iran i Hezbolah ulaze u IGRU?!
Izrael nakon napada Hamasa, Foto: EPA-EFE/MOHAMMED SABER

SVE OTKRIO?

"BILI SMO IZNENAĐENI SLOMOM IZRAELA": Zvaničnik HAMASA progovorio, u OVOM SLUČAJU Iran i Hezbolah ulaze u IGRU?!

Hamas je u subotu ujutro pokrenuo raketni napad na Izrael, a potom i upad iz Pojasa Gaze, na šta je Izrael žestoko odgovorio

Objavljeno:

Visoki zvaničnik millitantnog palestinskog Hamasa Ali Barakeh rekao je da je samo mala grupa vodećih komandanata u Gazi znala o velikom upadu na teritoriju Izraela, kao i da će se "saveznici poput Irana i libanskog Hezbolaha pridružiti borbi ukoliko Gaza bude napadnuta".

Barakeh je rekao da je napad isplaniralo svega nekoliko komandanata iz Gaze, i da čak i najbliži saveznici ove grupe nisu bili unapred informisani o tajmingu napada.

On je negirao izveštaje da su iranski bezbednjaci pomogli u planiranju napada ili da su dali zeleno svetlo na sastanku prošle nedelje u Bejrutu, prenosi AP.

„Veoma mali broj Hamasovih komandanata je znao vreme napada. Niko iz centralne komande ili političkog biroa Hamasa nije bio u glavnom gradu Libana prošle nedelje“, dodao je zvaničnik Hamasa.

On je priznao da su Iran i libanski Hezbolah pomagali Hamasu u prošlosti, ali je dodao da od rata u Gazi 2014. godine, Hamas sam pravi svoje rakete i obučava svoje borce.

Barakeh je istakao da su čak i u Hamasu bili šokirani obimom operacije, nazvanom „Oluja Al-Aksa“, rekavši da su očekivali da će Izrael sprečiti ili ograničiti napad.

„Bili smo iznenađeni velikim slomom Izraela. Planirali smo da ostvarimo neki dobitak i uzmemo zarobljenike, kako bismo ih razmenili“, poručio je on.

1 / 10 Foto: EPA SERGEY DOLZHENKO

Hamas je u subotu ujutro pokrenuo raketni napad na Izrael, a potom i upad iz Pojasa Gaze, na šta je Izrael žestoko odgovorio. U sukobima je do sada poginulo više od 1.600 ljudi na obe strane.

Sve najnovije informacije pratite u našem blogu uživo.

Bonus video:

02:39

HAMAS ĆE PRETRPETI ODMAZDU, ALI IMAJU LEĐA! Pukovnik šokirao tvrdnjama: Predviđanja su da iza napada stoji IRANSKA HOBOTNICA

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.